Golfom udario divlje konje kod Livna, vozač i suvozač povrijeđeni, dva konja uginula

Golfom udario divlje konje kod Livna, vozač i suvozač povrijeđeni, dva konja uginula 30.08.2018 12:12 | klix.ba

Livno - Saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom u kojoj su dvije osobe povrijeđene dogodila se u srijedu navečer oko 22 sata, na magistralnoj cestu M15, u mjestu Šujica.

Do nesreće je došlo kada je vozač Golfa, 25-godišnji J. S. iz Tomislavgrada, automobilom udario dva divlja konja, doznaje se u MUP-a Kantona 10.

Vozač J. S. i suvozač, 34-godišnji E. Z. iz Zenice prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Livno gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, a konji su uginuli.

Iz MUP-a upozoravaju kako se slična nesreća dogodila dva dana ranije, nekoliko kilometara dalje, na prevoju Borova glava, kada je vozač Mercedesa udario divljeg konja. Od razbijenog vjetrobranskog stakla suvozačica u tom vozilu zadobila je lakše tjelesne povrede. 

Livanjski divlji konji, koji obitavaju na obližnjim pašnjacima, često u potrazi za hranom i solju dolaze to saobraćajnice Livno – Šujica što stvara velike probleme vozačima, posebno u noćnim i jutarnjim satima kada je vidljivost slabija.

Planinarsko ekološko društvo Borova glava iz Livna više puta je upozoravalo građane da ne ostavljaju hranu i so za konje uz saobraćajnicu jer time privlače divlje životinje te u opasnost dovode sudionike u saobraćaju, ali i same konje. © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica