Голфом ударио дивље коње код Ливна, возач и сувозач повријеђени, два коња угинула

klix.ba
Голфом ударио дивље коње код Ливна, возач и сувозач повријеђени, два коња угинула

Ливно - Саобраћајна несрећа с већом материјалном штетом у којој су двије особе повријеђене догодила се у сриједу навечер око 22 сата, на магистралној цесту М15, у мјесту Шујица.

До несреће је дошло када је возач Голфа, 25-годишњи Ј. С. из Томиславграда, аутомобилом ударио два дивља коња, дознаје се у МУП-а Кантона 10.

Возач Ј. С. и сувозач, 34-годишњи Е. З. из Зенице пребачени су у Кантоналну болницу Ливно гдје су им констатоване лакше тјелесне повреде, а коњи су угинули.

Из МУП-а упозоравају како се слична несрећа догодила два дана раније, неколико километара даље, на превоју Борова глава, када је возач Мерцедеса ударио дивљег коња. Од разбијеног вјетробранског стакла сувозачица у том возилу задобила је лакше тјелесне повреде. 

Ливањски дивљи коњи, који обитавају на оближњим пашњацима, често у потрази за храном и сољу долазе то саобраћајнице Ливно – Шујица што ствара велике проблеме возачима, посебно у ноћним и јутарњим сатима када је видљивост слабија.

Планинарско еколошко друштво Борова глава из Ливна више пута је упозоравало грађане да не остављају храну и со за коње уз саобраћајницу јер тиме привлаче дивље животиње те у опасност доводе судионике у саобраћају, али и саме коње. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана