Голф двојка и стар атрактиван лоповима

nezavisne.com
Голф двојка и стар атрактиван лоповима

Бањалука - У прва четири мјесеца ове године на територији Републике Српске евидентирано је 39 кривичних дјела која се односе на крађу возила, а расвијетљено их је 20, потврђено је “Независним” из Министарства унутрашњих послова РС.

Како су навели из МУП-а РС, у овом периоду су пронађена и власницима враћена 34 возила, од којих је 25 украдено на територији Републике Српске, шест на територији ФБиХ, а за три возила потрагу је расписао Интерпол.

Занимљиво је да су на мети лопова у највећем броју случајева била старија возила, а највише цвјета крађа популарног голфа двојке, чија се цијена у огласима у зависности од стања  креће од 500 до 3.000 марака.

Иако су ови модели аутомобила стари преко 20 година, најчешћа су мета лопова, па је, подсјећамо, недавно добојска полиција ухапсила Емраха А.С. (19), Кему К. (29), Недима Б. (19) и Дениса К. (19) из Тешња због основа сумње да су у мају на подручју Добоја и Дервенте крали аутомобиле голф два, а доводе их у везу с крађом њих чак девет.

Сумњиче их да су два аута украли у Добоју, два у Дервенти, а доводе их у везу и с пет крађа двојки  на подручју ФБиХ. Добојска полиција је, према досад познатим информацијама, пронашла један те ради на проналаску осталих аутомобила.

Једна несвакидашња крађа голфа два десила се и у  четвртак, када је полиција из Угљевика ухапсила Ненада Јовичића  (32) и Бојана Петровића (30) из ове општине, због сумње да су с паркинга једног локала украли ауто, у којем су недуго потом имали и удес, када је Петровић повријеђен.

Младићи су, како сазнајемо, украли аутомобил, а за мање од пола сата су слетјели у канал поред пута.

“Од јануара до априла било је 16 кривичних дјела тешка крађа, седам крађа и 16 кривичних дјела одузимање возила. Од укупног броја извршених кривичних дјела у вези с отуђењем возила расвијетљено је 20”, наводе из МУП-а РС.

Што се тиче истог периода из прошле године, тада је било евидентирано 21 кривично дјело које се односи на отуђење возила, а  расвијетљено их је 10. У том периоду је пронађено и власницима враћено 25 возила.

Према овим подацима, број крађа возила је у порасту, а из МУП-а РС апеловали су на све власнике да на адекватан начин заштите своје аутомобиле, прије свега да у њима не остављају кључеве и да их закључавају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана