Glumili sirotinju u emisiji a vlasnici više nekretnina

Nebojša Tomašević
Glumili sirotinju u emisiji a vlasnici više nekretnina

Brčko - Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv supružnika Petra i Alise Džigumović iz Brčkog, jer su lažnim prikazivanjem siromaštva u emisiji "Ispuni mi želju" prevarili televiziju Hajat i više donatora i tako zaradili 977 maraka.

Prema optužnici supružnici su s namjerom da protivpravno dođu do novca produkciji emisije "Ispuni mi želju" uputili pismo u kojem su napisali da su teškog imovinskog stanja, iako su vlasnici više nekretnina i imaju stalna primanja.

Prema optužnici Tužilaštva Brčko distrikta Džigumovići imaju vrijednu imovinu i primanja od oko 730 maraka. U optužnici je navedeno da Petar Džigumović u Skakvi Donjoj kod Brčkog posjeduje parcelu i objekat od 360 kvadrata, čija je vrijednost 74.281 marku. Takođe je vlasnik još jedne parcele u Gradačcu i suvlasnik dvije parcele u Skakavi Donjoj. Osim toga, prima penziju od 622 marke i 108 maraka invalidnine.

U optužnici je navedeno da su oni to znali kada su u emisiji govorili o svom lošem stanju. Osumnjičeni par je za svoj naum zloupotrijebio devetomjesečno dijete da bi prevara bila ubjedljivija. Na kraju pisma nacrtali su dječiju ruku i napisali: "Voli vas vaš Daris".

U pismu koje su uputili televiziji naveli su da zajedno s bebom žive u veoma teškom stanju u objektu od devet kvadrata, koji im je dao komšija, iako imaju vrijednu imovinu. Čak su priložili fotografije na kojima je prikazan pomoćni drveni objekat u kojem navodno žive. Naveli su da imaju samo 250 maraka primanja, od kojih 150 daju za ratu kredita.

Kada su dobili ovo pismo voditeljka i urednica emisije "Ispuni mi želju" Šejla Cocalić pozvala je supružnike u emisiju da bi im pomogli dobri ljudi.

U emisiji, koja održana 4. maja prošle godine, supružnici su ispričali da su oboje teško živjeli i ranjavani u proteklom ratu, te da su se upoznali u bolnici. Alisa je ispričala da im se srušila kuća i da su ostali na ulici te im je jedan čovjek dao šupu od devet kvadrata da u njoj žive.

Istakla je da se kupaju u štali, a dječak spava na slamarici, a motaju ga u potkošulje, jer nemaju pelene. Petar je kroz plač pojasnio da im niko ne pomaže i da je major u Armiji BiH i pedesetodstotni invalid. Nakon emisije Cocalićeva im je predala oko 500 evra, odnosno 977 maraka, koje su prikupljene prilozima građana te im kazala da je preostalih 1.550 KM uplaćeno na račun salona namještaja u Brčkom i da izaberu stvari.

Međutim, nakon emisije televiziji su se javili brojni građani koji su istakli da stanje porodice Džigumović nije tako kakvim ga predstavljaju i da oni žive mnogo bolje.

Pojedini su istakli da su oni lažovi koji u prevarama koriste i dijete. Nadležni u televiziji odmah su reagovali i pozvali Petra, koji je kazao da mu je pozlilo zbog svih zlih komentara koje je dobio putem "Fejsbuka" i zbog prozivke da su prevaranti. Njegova supruga Alisa tada je ponovila da oni nemaju ništa i da su u kreditima.

- Živimo na privatnom ranču u Skakavi u Brčkom. Vlasnik tog ranča je Kruno Malbašić, koji živi u Švajcarskoj. On nam daje oko 100 evra mjesečno da održavamo ranč. Na ranču kupujemo hranu za stoku za te pare i brinemo se o živini. Nemamo ništa svoje, sve je tuđe, imamo devet kvadrata šupe i slamu na kojoj dijete spava - ispričala je tada Alisa.

Nakon nekog vremena supružnici su došli u televiziju i vratili 850 maraka.

"Fejsbuk"

Alisa je ispričala da im mnogo pomaže Kruno Malbašić.

- Sve slike koje možete i sada vidjeti na "Fejsbuku" i u video-galeriji ovdje su naše, ali od sramote i života kakvim živimo mi se uslikamo u tuđoj kući i kažemo da je naša. Kruno nam je platio put na more, a sada za Uskrs organizovao nam je i krštenje sina i platio večeru i tortu - kazala je Alisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana