Газдарице кафића подводиле дјевојке

Невена Бунић
Газдарице кафића подводиле дјевојке

Тузла - Полиција је ухапсила Тузланке М. М (27), Р. О (31) и С. Д (40), као и њиховог суграђанина Ј. Б (49), због сумње да су подводили дјевојке на подручју Тузле.

Четворка је ухапшена у акцији коју је спровео Одсјек за борбу против организованог криминала МУП-а Тузланског кантона (МУП ТК). Према наредбама Општинског суда Тузла, истражиоци  су претресли три стана, два угоститељска објекта и више аутомобила на подручју Тузле.

- Двије приведене особе су власнице кафића, а сумња се да су у овим локалима организовали и уговарали састанке муштерија са дјевојкама, које су се “продавале” у изнајмљеним становима. Ухапшене су радиле одвојено, а Ј. Б. терете да је помагао једној од њих - рекао је извор близак истрази.

У МУП-у Тузланског кантона казали су да четворку терете за навођење на проституцију.

- Сумњичимо их да су дуже вријеме наводили више дјевојака на пружање сексуалних услуга за новац. Приликом претреса су пронађени и предмети који се доводе у везу са наведеним кривичним дјелом - навели су у МУП-у ТК.

Након криминалистичке обраде у МУП-у ТК, они су предати Кантоналном тужилаштву на даље поступање.

Нико од ухапшених одраније није познат по кривичним дјелима.

Полиција у Сарајеву ове године у марту такође је расвијетлила сличан случај. Тада су ухапшени службеник у Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево Фахрудин Хајдарбашић,  син власника пекаре “Анекс” Рамел Јусуфи, те бивши домац Ален Кртичић, Емир Шушић и Нејра Јусуфовић.

Јусуфи је означен као организатор групе, а полиција их је теретила за навођење на проституцију, трговину дрогом и незаконито посједовање оружја. Хајдарбашић је био осумњичен за злоупотребу службеног положаја, јер је он, наводно, Јусуфију дојављивао гдје се налази полиција и на тај начин му помагао да не буде откривен.

У акцији “Неон”, коју је сарајевска полиција спровела у марту прошле године, због подвођења дјевојака и прања новца ухапшени су Селведин Булбул, Селма Делић, Ехлимана Чехајић, Ламија Авдић и Арнела Ожеговић. Булбул и његове саучеснице оптужени су да су од 2008. до 2018. године организовали пружање сексуалних услуга у ноћном клубу “Орландо” у сарајевском насељу Добриња.

Притвор

У Тужилаштву Тузланског кантона навели су да ће након истраге бити познато више детаља.

- Послије испитивања, највјероватније ће бити предложен притвор за троје ухапшених пред Кантоналним судом - рекли су у Кантоналном тужилаштву Тузла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана