Филмска потјера у Коњицу: Серијски лопови пали у стану пријатеља

Невена Бунић
Филмска потјера у Коњицу: Серијски лопови пали у стану пријатеља

Коњиц, Сарајево - Ермин Решидовић (30) и Асмир Муртовић (31) из Сарајева ухапшени су у Коњицу након филмске потјере која је за њима организована због сумње да су опљачкали кладионицу "Бет лајв" у Игманској улици у Хаџићима.

Све се десило у недјељу поподне, када је двојац уз пријетњу да ће претући радницу, опљачкао кладионицу, након чега се дао у бијег према Коњицу. Полиција у тој општини је обавијештена да двојица осумњичених разбојника бјеже у "полу" и одмах су се дали у потјеру. Једна од патрола их је покушала зауставити, али они су само пројурили. Убрзо су пронашли аутомобил који је коришћен у бијегу паркиран у близини жељезничке станице, а разбојници су пронађени у стану Лукмана Х.

- Осумњичени су пребачени у полицијску станицу у Хаџићима, као и "поло". О свему је упознат дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва - рекли су МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона.

Сарајевска полиција је у мјесту Тарчин код Хаџића пронашла одбачену одјећу коју су лопови користили током пљачке кладионице.

Према незваничним информацијама, полиција истражује да ли се двојац може довести у везу и са другим крађама.

Ухапшени су одраније познати по разним кривичним дјелима. Они су више пута привођени, углавном због послова с дрогом, те крађа и разбојништава.

Решидовића је полиција хапсила и у фебруару прошле године због више пљачки на подручју Сарајева и Источног Сарајева. Лисице на руке су му стављене и у марту 2015. године због растурања дроге, када је полиција, претресом стана који је користио у Лепеничкој улици на Илиџи, пронашла и одузела марихуану, спид и екстази, прибор за паковање дроге, те два пиштоља. Муртовић је највише хапшен због крађа и провала. Он је у августу 2014. године лишен слободе заједно са Аднаном Турчалом (31) због крађе "реноа" и касе у предузећу "Атлас". Хапшен је и због крађа разне техничке робе и алата.

Пљачка "Лутрије БиХ"

Полиција трага за двојицом разбојника који су уз пријетњу пиштољем опљачкали пословницу "Лутрије БиХ" у Загребачкој улици у Сарајеву.

Маскирани двојац је у недјељу од раднице отео новац, а потом побјегао. У сарајевској полицији су рекли да је о свему обавијештен и кантонални тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана