Farmaceut švercovao opasne lijekove

Farmaceut švercovao opasne lijekove 16.02.2018 13:42 | N. B.

Bijeljina - Slaviša Kurtuma (40) i Radosav Božić (42), Mlađo Savić (53) i Borko Lopatica (37) iz Bijeljine uhapšeni su nakon što je policija kod njih pronašla veću količinu lijekova, oružja, municije, kao i manju količinu opijata, saznaje "Glas Srpske".

Četvorka je lišena slobode u srijedu u akciji "Kurir" koju je sprovela Uprava MUP-a RS za terorizam i ekstremizam u saradnji sa bijeljinskom policijom. Tada su pretreseni stanovi koje koriste uhapšeni.

- Pronađeno je nekoliko hiljada tableta koji izazivaju zavisnost među kojim su ksalol, bromazepan, tramadol, leksaurin i drugi. Zaplijenjeno je osam lovačkih pušaka, nekoliko pištolja, oko 5.000 metaka za puške, 350 metaka za pištolje, cijevi za mitraljeze, više okvira za pištolje i puške, nosači za minu i razni drugi dijelovi za oružje i eksplozivne naprave - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su pronađeni i laptopi, mobilni telefoni i razna prepiska koja dokazuje šverc.

Prema nezvaničnim informacijama, Kurtuma je označen  kao organizator kriminalne grupe koja je nelegalno nabavljala i prodavala lijekove i naoružanje, dok su je ostali kupovali i prodavali. Lopatica, koji je inače zaposlen u jednoj farmaceutskoj firmi, sumnjiči se da je nabavljao lijekove, dok ih je Savić prodavao. Njih dvojica su policiji priznali i objasnili kako je grupa funkcionisala, pa su saslušani u svojstvu svjedoka. Božić je takođe švercovao nelegalnu robu.

U MUP-u RS rekli su, navodeći inicijale, da uhapšene sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija kao i za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga. Oni su, uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležno tužilaštvo.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica