Фармацеут шверцовао опасне лијекове

Н. Б.
Фармацеут шверцовао опасне лијекове

Бијељина - Славиша Куртума (40) и Радосав Божић (42), Млађо Савић (53) и Борко Лопатица (37) из Бијељине ухапшени су након што је полиција код њих пронашла већу количину лијекова, оружја, муниције, као и мању количину опијата, сазнаје "Глас Српске".

Четворка је лишена слободе у сриједу у акцији "Курир" коју је спровела Управа МУП-а РС за тероризам и екстремизам у сарадњи са бијељинском полицијом. Тада су претресени станови које користе ухапшени.

- Пронађено је неколико хиљада таблета који изазивају зависност међу којим су ксалол, бромазепан, трамадол, лексаурин и други. Заплијењено је осам ловачких пушака, неколико пиштоља, око 5.000 метака за пушке, 350 метака за пиштоље, цијеви за митраљезе, више оквира за пиштоље и пушке, носачи за мину и разни други дијелови за оружје и експлозивне направе - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су пронађени и лаптопи, мобилни телефони и разна преписка која доказује шверц.

Према незваничним информацијама, Куртума је означен  као организатор криминалне групе која је нелегално набављала и продавала лијекове и наоружање, док су је остали куповали и продавали. Лопатица, који је иначе запослен у једној фармацеутској фирми, сумњичи се да је набављао лијекове, док их је Савић продавао. Њих двојица су полицији признали и објаснили како је група функционисала, па су саслушани у својству свједока. Божић је такође шверцовао нелегалну робу.

У МУП-у РС рекли су, наводећи иницијале, да ухапшене сумњиче за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја као и за неовлашћену производњу и промет опојних дрога. Они су, уз извјештаје о почињеним кривичним дјелима, предати у надлежно тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана