Фалсификовањем рачуна прибавили противправну корист од 776.649 КМ

Срна
Фалсификовањем рачуна прибавили противправну корист од 776.649 КМ

Бањалука - Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Требиње поднијела је требињском Окружном јавном тужилаштву 19 извјештаја против 19 лица о откривању извршиоца кривичних дијела фалсификовање исправе и превара у служби, извршених на штету Електропривреде Републике Српске и других предузећа и општина.

“На основу прикупљених доказа и обавјештења постоје основи сумње да су ова лица од марта 2013. до марта 2018. године на подручју града Требиња извршили ова кривична дјела на начин што су наручивали израду фалсификованих рачуна код првоосумњиченог чији су иницијали В.П. у намјери да их употријебе као праве, те израђене фалсификоване рачуне подносили у правна лица у којем су запослени, гдје су рачуни и путни налози потписани и овјерени од одговорних лица. Те рачуне су у надлежној благајни употребљавали као праве, доводећи овлаштена лица у заблуду да изврше незакониту исплату, те наплаћивали путне трошкове /дневнице, трошкове ноћења, путарине, паркинг карте.../”, истиче се у сопштењу из МУП-а.

Ова лица су на тај начин за себе прибавили протривправну имовинску корист у износу од 776.649 КМ, оштетивши за тај износ правна лица у којима су запослени.

У саопштењу је наведно да је ријеч о лицима чији су иницијали В.П. /Требиње/, Д.П. /Требиње/, В.В. /Гацко/, Д.Ћ. /Гацко/, Д.Ш. /Гацко/, М.В. /Гацко/, В.Л. /Гацко/, Р.Ш. /Гацко/, А.М. /Гацко/, Т.Б. /Гацко/, Њ.Р. /Гацко/, Љ.В. /Билећа/, О.К. /Невесиње/, Д.П. /Требиње/, Д.Л. /Требиње/, А.В. /Требиње/, С.Ш. /Требиње/, С.Ч. /Требиње/ и М.М. /Требиње/.

Срна незванично сазање да је ријеч о лицима Вукашин Поповић, пензионер, Драго Пикула, запослен у Екологија и безбједност Требиње, Војислав Вуковић, Рудник и Термоелектрана /РиТЕ/ Гацко, Драган Ћеранић, РиТЕ Гацко, Драган Шупић, РиТЕ Гацко, Мирослав Вуковић, запослен у општини Гацко, Владимир Лаловац, запослен у општини Гацко, Раденко Шолаја, РиТЕ Гацко, Александар Миловић, запослен у општини Гацко, Тодор Богдановић, РиТЕ Гацко, Његослав Рајковић, запослен у општини Гацко, Љубо Вуковић, запослен у Скупштини општине Билећа, Обрад Ковачевић, РиТЕ Гацко, Данило Петровић, Хидроелекране на Требишњици, Драгиша Лацкановић, Електропривреда Српске /ЕРС/, Требиње, Александар Вуковић, ЕРС, Славко Шукић, Електро-Херцеговина, Славиша Чечур, Хидроелекране на Требишњици и Максим Милиновић, Хидроелектране на Требишњици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана