Erdemović skalpelom zaklao ženu pa je pokrao

N. B.
Erdemović skalpelom zaklao ženu pa je pokrao

Tuzla - Kantonalni sud u Tuzli osudio je Miroslava Erdemovića (31) na 15 godina i tri mjeseca zatvora zbog svirepog ubistva E. T. (38) iz Kiseljaka, koju je takođe i opljačkao.

Erdemovića optužnicom terete da je 3. juna 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana na šumskom putu u blizini ulaza u Tuzlu, tridesetosmogodišnjakinji skalpelom nanio više povreda.

Nesrećnu ženu je nekoliko puta posjekao po desnoj strani vrata, te po grudnom košu, ruci i desnoj potkoljenici.

- Tako joj je nanio teške povrede opasne po život i ostavio je na tom mjestu u besvjesnom stanju. Dok je ležala u krvi, Erdemović joj je uzeo mobilni telefon i određeni iznos novca. Žena je od posljedica povreda preminula 16. juna 2017. godine - stoji u optužnici.

Prilikom uviđaja utvrđeno je da je E. T. imala ranu na vratu dužine oko 15 centimetara.

Nakon ranjavanja je prebačena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je hitno operisana, pa se njeno zdravstveno stanje nakratko stabilizovalo. Do smrti je bila u komi u Jedinici za intenzivnu njegu u ovoj bolnici.

Erdemović je uhapšen tri dana nakon napada, a prije nego što je E. T. preminula, bio je osumnjičen za pokušaj ubistva i tešku krađu.

Kantonalni sud u Tuzli je optuženom produžio pritvor, gdje se nalazi od 8. juna 2017. godine.

Ubijena E. T. Erdemovića nije poznavala odranije. Napad se desio na mjestu gdje se duže vrijeme okupljaju žene koje se bave prostitucijom i koje se često mogu vidjeti u Bosanskoj Poljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana