Ердемовић скалпелом заклао жену па је покрао

Н. Б.
Ердемовић скалпелом заклао жену па је покрао

Тузла - Кантонални суд у Тузли осудио је Мирослава Ердемовића (31) на 15 година и три мјесеца затвора због свирепог убиства Е. Т. (38) из Кисељака, коју је такође и опљачкао.

Ердемовића оптужницом терете да је 3. јуна 2017. године у мјесту Босанска Пољана на шумском путу у близини улаза у Тузлу, тридесетосмогодишњакињи скалпелом нанио више повреда.

Несрећну жену је неколико пута посјекао по десној страни врата, те по грудном кошу, руци и десној поткољеници.

- Тако јој је нанио тешке повреде опасне по живот и оставио је на том мјесту у бесвјесном стању. Док је лежала у крви, Ердемовић јој је узео мобилни телефон и одређени износ новца. Жена је од посљедица повреда преминула 16. јуна 2017. године - стоји у оптужници.

Приликом увиђаја утврђено је да је Е. Т. имала рану на врату дужине око 15 центиметара.

Након рањавања је пребачена у Универзитетски клинички центар у Тузли гдје је хитно оперисана, па се њено здравствено стање накратко стабилизовало. До смрти је била у коми у Јединици за интензивну његу у овој болници.

Ердемовић је ухапшен три дана након напада, а прије него што је Е. Т. преминула, био је осумњичен за покушај убиства и тешку крађу.

Кантонални суд у Тузли је оптуженом продужио притвор, гдје се налази од 8. јуна 2017. године.

Убијена Е. Т. Ердемовића није познавала одраније. Напад се десио на мјесту гдје се дуже вријеме окупљају жене које се баве проституцијом и које се често могу видјети у Босанској Пољани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана