Epilog akcije „Dojava“: Nasamarili 2.000 kladioničara

nezavisne.com
Epilog akcije „Dojava“: Nasamarili 2.000 kladioničara

Foča - Policija iz Foče je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje podnijela 27 izvještaja, kojim je isto toliko lica prijavljeno za prevare i pranje para, odnosno da su oštetili oko 2.000 naivnih kladioničara iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i država zapadne Evrope.

Prijavljeni su, kako se sumnja, podizali pare u bankama i pošti u Foči, te su na taj način nezakonito ugrabili 1.278.872 KM i 255.264 evra. Ili, ukupno blizu 1,8 miliona maraka.

Iz PU Foča uvjeravaju da će rad na ovoj akciji, kodnog naziva „Dojava“, nastaviti i u narednom periodu.

Podsjetimo, ta akcija je počela u junu, kada je palo 17 osumnjičenih, a nastavljena je 10. novembra, kada je uhapšeno 12 muškaraca, od kojih su se neki, doslovno, bahatili parama koje su „zaradili“, naručujući skupa pića po fočanskim lokalima.

Izvor „Nezavisnih“, upućen u detalje istrage, potvrdio je ranije da je princip na koji su djelovali poprilično vješt. Radili su to preko društvenih mreža.

Za neku utakmicu uzeli bi više mogućih ishoda. Na primjer, da će domaćin pobijediti, ili da će gost pobijediti, da će biti neriješeno. Ishode putem društvenih mreža zatim šalju lakovjernim kladioničarima.

Zauzvrat dobijaju pare i, naravno - jedan ishod utakmice biva tačan. Oni koji su izgubili, bivaju blokirani na društvenim mrežama, a onaj ko bi „prošao“, tada stekne dodatno povjerenje u dojavljivače, navodno, tačnih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana