Един Гачић осумњичен за убиство полицајца ФУП-а

N1
Един Гачић осумњичен за убиство полицајца ФУП-а

Един Гачић осумњичен је за убиство полицајца ФУП-а, које се догодило надомак Тарчина у вечерњим сатима 9. фебруара, потврђено је за Н1 из извора блиских полицији.

За Гачићем полиција трага и због троструког убиства.

Един Гачић осуђиван је због убиства 1999. године на 14 година затвора. Током допуста из зеничког затвора 2002. убио је своју мајку. Осуђен је на 20 година јединствене казне затвора. Прије истека казне премјештен је у бихаћки затвор из којег касније упућују писмо упозорења на адресе неколико надлежних институција - о томе да би Гачић по изласку могао поновити кривично дјело.

Да се ради о високоризичној особи из писма су закључили и у Центру за социјални рад Бања Лука. На основу података о Гачићу иницирано је његово лијечење. Но но након преписке неколико надлежних институција у оба ентитета није упућен на психијатријско лијечење, навели су за Н1 у бањалучком Центру за социјални рад.

У бањалучком Центру за социјални рад навели су да је лијечење вишеструког убице Едина Гачића “било нужно и пријеко потребно”. У Центар је долазио до децембра 2017. године, а могућност евентуалног лијечења је одбијао тврдећи да је физички и ментално здрав.

Подсјећамо, беживотно тијело полицајца пронађено је у близини Тарчина, на локацији Суходол у вечерњим сатима 9. фебруара. 

Увиђај је у току, а њиме руководи Тужилаштво Кантона Сарајево. Министар МУП-а КС, Адмир Катица потврдио је да се ради о полицијском службенику Федералне управе полиције који је радио на осигурању објекта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана