Двојица Приједорчана обрисали казне да би добили визе

Н. Т.
Двојица Приједорчана обрисали казне да би добили визе

Приједор - Александар К. (34) и Борис Б. (33) из Приједора осумњичени су да су фалсификовали увјерења о некажњавању на основу којих су добили радне визе и дозволе за рад у иностранству, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, обојица су кривично кажњавани, па су ту чињеницу уз помоћ једног сарадника измијенили.

- Увјерења су им била потребна да би могли да се запосле у једној европској земљи. Регуларно су извадили увјерења о некажњавању у којима су били наведени тачни подаци. Након тога су, уз помоћ још једне особе, сачинили лажна увјерења у којима је стајало да нису кажњавани и да се против њих не води кривични поступак, иако то није истина - казао је извор близак истрази.

Додао је да су осумњичени код овлашћеног тумача за стране језике превели лажна увјерења на језик земље у којој су тражили запослење.

- Све су тако добро урадили да нико није ни посумњао да су документа лажна. На основу њих су успјели чак да добију и визе, а затим и запослење у иностранству - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Полицијска управа Приједор, наводећи иницијале осумњичених, саопштила је да је против њих поднијела извјештај Окружном тужилаштву у Приједору због фалсификовања исправе.

- А. К. и Б. Б. сумњичимо да су с циљем регулисања виза за рад у иностранству, уз помоћ још једног лица, сачинили фалсификована увјерења у која нису унесени истинити подаци из евиденције надлежног органа. То су урадили на основу исправе коју им је издала надлежна институција у Приједору - наводи се у саопштењу.

Додаје се да су осумњичени након тога превели фалсификована увјерења и користили их као вјеродостојна. У полицији су истакли да о овом случају не могу да откривају више детаља с циљем заштите истраге која траје. Ово је први овакав случај фалсификовања забиљежен на подручју Приједора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана