Двије тешке саобраћајне несреће у Котор Варошу: Возачу сломљена вилица, сувозач се бори за живот

Невена Бунић
Двије тешке саобраћајне несреће у Котор Варошу: Возачу сломљена вилица, сувозач се бори за живот

Котор Варош - И. Н. (41) и М. С. (54) из Масловара тешко су повријеђени у слијетању "опел корсе" у овом насељу код Котор Вароша.

Аутомобил, којим је управљао И. Н., је слетио поред пута у петак навече, уочи славе Светог Јована. Није познато због чега је дошло до слијетања. Повријеђени су превезени у Бањалуку у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

- Пацијент М. С. је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Задобио је тешке повреде и налази се на апаратима за дисање. Све даље прогнозе о његовом стању су неизвјесне - рекли су у УКЦ РС и додали да је И. Н. такође примљен у њихову установу са преломом доње вилице и да остаје на лијечењу у овом центру.

У судару "шкоде октавије" и "голфа" у Чепку код Котор Вароша повријеђени су П. Б. (46), Б. Н. (54) и тридесетшестогодишња Ј. Д. За воланом "шкоде" био је П. Б., док је "голфом" управљао Б. Н., а жена је била на мјесту сувозача. Саобраћајна несрећа се десила у суботу навече, а убрзо послије судара Хитна помоћ је збринула повријеђене. Сви су превезени у которварошки Дом здравља, а возач "шкоде" је зарадио велику расјекотину на глави због чега је пребачен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци. У овој установи су потврдили да је његово здравствено стање стабилно. На лице мјеста је дошла полиција која је обавила увиђај, а узрок несреће знаће се послије вјештачења.

Протеклог викенда десила се и саобраћајка у Мостару. П. П. (60) је тешко повријеђен када је за воланом "тојоте" слетио са пута и ударио у зид куће власника С. М. у Горњој Дрежници код Мостара. Шездесетогодишњак је из непознатих разлога у петак око 16 часова изгубио контролу над аутомобилом. Превезен је у болницу у Мостару, гдје је задржан на лијечењу. Полиција је обавила увиђај на мјесту несреће.

Сарајево

Двије особе су повријеђене приликом превртања "пола" у сарајевском насељу Горњи Хотоњ. Аутомобил се преврнуо на кров у суботу око 18 часова, а кретао се из правца Кобиље Главе према Вогошћи. Повријеђене особе пребачене су у Универзитетски клинички центар у Сарајеву, гдје су им констатоване лакше повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана