Дугогодишња нетрпељивост двију ромских породица у Бијељини: Раније им убио оца, а сада пуцао на сина

Небојша Томашевић
Дугогодишња нетрпељивост двију ромских породица у Бијељини: Раније им убио оца, а сада пуцао на сина

Бијељина - Елвир Салкић (43) из Бијељине ухапшен је и притворен због сумње да је покушао да убије познаника Дамира Бегановића (32) и његове пријатеље, на које је испалио 14 хитаца из аутоматске пушке, потврђено је “Гласу Српске”.

Инцидент се десио 7. јуна у вечерњим часовима. Бегановић је у вријеме напада сједио испред своје куће са неколико пријатеља. На срећу, нико није повријеђен. Меци су на кући оштетили фасаду и столарију.

Према незваничним информацијама, ради се о Ромима, а мотив напада је дугогодишњи сукоб и нетрпељивост између породица Салкић и Бегановић, који траје 28 година.

- Осумњичени Салкић је 1991. године у Београду убио Дамировог оца  и од тада трају сукоби између њихових двију породица. Салкић  је кобне вечери 7. јуна око 22.30 часова “мерцедесом” наишао поред  Дамирове куће у Ромском насељу у Бијељини. Када је видио Дамира како са друштвом сједи у дворишту испред куће, он је изашао из аута те из аутоматске пушке испалио рафал према њима и побјегао. Хици су изрешетали кућу, али, на срећу, никог нису погодили. На фасади и столарији су видљиве рупе од метака - појаснио је извор близак истрази.

Додао је да је Салкић ухапшен јутро након напада и да је током испитивања у полицији  признао да је пуцао, али код њега није пронађено оружје.

- Када су га питали гдје је пушка из које је пуцао, он је рекао да ју је дао познаници Алији Б. (24) да је сакрије. Полиција је одмах отишла до ње и привела је, а она им је признала да је пушку  сакрила у гомилу секундарних сировина и отпад који се налази испред њене куће. Након раскопавања отпада оружје је нађено. Алија Б. је пуштена након испитивања, а у даљем процесу ће се утврђивати њена одговорност - рекао је извор близак истрази.

Полицијска управа Бијељина, наводећи иницијале, потврдила је да су ухапсили Елвира Салкића и да је он након испитивања предат Окружном тужилаштву у Бијељини.

- Дежурни тужилац је случај окарактерисао као покушај тешког убиства, а након испитивања осумњиченог Е. С. у тужилаштву њему је на њихов приједлог Окружни суд у Бијељини одредио притвор. Полиција је испитала А. Б. из Бијељине, којој је осумњичени предао пушку да је сакрије - рекли су у полицији.

Додали су да је током увиђаја на лицу мјеста у близини куће нападнутог полиција пронашла 14 чаура.

Притвор

Из Окружног суда у Бијељини, наводећи иницијале, саопштено је да је Елвиру Салкићу (43) из Бијељине одређен једномјесечни притвор због бојазни од бјекства, понављања кривичног дјела и ремећења реда и мира.

- Према рјешењу, притвор осумњиченом Е. С. може трајати до 8. јула. Њему се ставља на терет покушај тешког убиства и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - саопштено је из суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана