Državljanin Srbije uzeo pare namijenjene za liječenje dječaka

 Državljanin Srbije uzeo pare namijenjene za liječenje dječaka 22.09.2018 17:50 | Nevena Bunić

Gradiška - Predsjednik humanitarnog udruženja "Moj život je u vašim rukama" iz Gradiške, državljanin Srbije Nenad Nedeljković (50) osumnjičen je da je prisvojio 6.000 KM namijenjenih za liječenje dječaka Milana Cerovca (4) iz Doboja koji je obolio od leukemije, saznaje "Glas Srpske".

Nedeljković je od septembra do decembra prošle godine putem raznih akcija prikupljao novac za liječenje   mališana.

- Doniranih 6.000 KM od samo jedne akcije nije uplatio na žiro račun roditelja, već je prebacio na svoj račun, ne mareći za stanje bolesnog dječaka. Na taj način obmanuo je i roditelje i donatore - rekao je izvor blizak istrazi.

Otac oboljelog mališana Dalibor Cerovac nije želio mnogo da komentariše otkrivenu prevaru.

- Znam da je Nedeljković prijavljen tužilaštvu i zbog toga sam ranije dao izjavu u policiji. Nije mi djelovao kao prevarant. Ipak, dio prikupljenog novca od nekih akcija prebacio je na naš žiro račun - kazao je Cerovac i dodao da ne može da daje više informacija zbog istrage koja je u toku.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da Nedeljkovića terete za prevaru.

- Protiv N. N. podnijeli smo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci - rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da prijavljenog humanitarca sumnjiče i da je putem raznih drugih akcija prevario i druge stanovnike Srpske.

Predsjednik Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške Dragoslav Šinik kaže da da je njegovo udruženje policiji prijavilo sumnjivo ponašanje Nedeljkovića.

- Niko od članova udruženja "Moj život je u vašim rukama" nema djecu sa posebnim potrebama, a vode se kao organizacija koja pomaže takve mališane i porodice. Oni su obično u seoskim područjima išli od kuće do kuće i prikupljali novac, a organizovali su i akcije u školama i tržnim centrima - kazao je Šinik.

Nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa osumnjičenim Nedeljkovićem jer je broj telefona udruženja "Moj život je u vašim rukama" bio isključen.

Dječak se osjeća bolje

Oboljeli mališan Milan Cerovac trenutno se nalazi kod roditelja u Doboju.

- Milan je bolje nego prije. Redovno ide na kontrole u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i vjerujemo u njegovo ozdravljenje - kazao je otac mališana Dalibor Cerovac.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica