Drogu uzgajao među paradajzom i paprikama

Nevena Bunić
Drogu uzgajao među paradajzom i paprikama

Srebrenica - Željko Avramović (28) iz Srebrenice i Milan Crnjenić (27) iz Bratunca ispitani su zbog sumnje da su proizvodili drogu, nakon što je policija u bašti Avramovića pronašla devet stabljika indijske konoplje, saznaje “Glas Srpske”.

Imanje i kuća Avramovića, kao i Crnjevića pretresene su u srijedu na osnovu naredbe Osnovnog suda iz Srebrenice.

Prema nezvaničnim informacijama, zasadi indijske konoplje od koje se dobija marihuana pronađeni su u bašti među kukuruzom, paradajzom i drugim povrćem.

Pored indijske konoplje u kući Avramovića otkrivena je određena količina žute praškaste mješavine, za koju se sumnja da je droga, kao i šest pakovanja rizle za motanje. Na imanju i u kući Crnjevića nisu pronađeni narkotici, ali se on sumnjiči da je sa Avramovićem uzgajao indijsku konoplju.

- Pronašli smo stabljike dužine od 66 do 120 centimetara. Dvojac se tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge - rekli su u Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale osumnjičenih.

Dodali su da su zasadi droge otkriveni u akciji “Plantaža 2018” i da su pretresi sprovedeni pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

I Avramović i Crnjenić su dobro poznati čuvarima reda. Avramović je u septembru prošle godine uhapšen zbog sumnje da je izbo Cvjetina Stojanovića (40) nakon tuče u jednom kafiću u Bratuncu. Navodno su obojica bili pijani i u jednom trenutku su se posvađali zbog izbora muzike. Došlo je do svađe, a potom su se potukli ispred kafića. Avramović je izbo Stojanovića, a iste noći je i uhapšen. I ranije je privođen zbog razbojništava i krađa, kao i zbog zloupotreba droge. Crnjenić je poznat policiji zbog učestvovanja u tuči i nanošenja povreda.

Palo pet dilera

Policija u Prijedoru juče je sprovela akciju “Zora 2” koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prodaje narkotika.

- Pretreseno je više lokacija i uhapšeno pet osoba, dok se za jednim licem još traga - kratko su rekli u Policijskoj upravi Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana