Дрогу узгајао међу парадајзом и паприкама

Невена Бунић
Дрогу узгајао међу парадајзом и паприкама

Сребреница - Жељко Аврамовић (28) из Сребренице и Милан Црњенић (27) из Братунца испитани су због сумње да су производили дрогу, након што је полиција у башти Аврамовића пронашла девет стабљика индијске конопље, сазнаје “Глас Српске”.

Имање и кућа Аврамовића, као и Црњевића претресене су у сриједу на основу наредбе Основног суда из Сребренице.

Према незваничним информацијама, засади индијске конопље од које се добија марихуана пронађени су у башти међу кукурузом, парадајзом и другим поврћем.

Поред индијске конопље у кући Аврамовића откривена је одређена количина жуте прашкасте мјешавине, за коју се сумња да је дрога, као и шест паковања ризле за мотање. На имању и у кући Црњевића нису пронађени наркотици, али се он сумњичи да је са Аврамовићем узгајао индијску конопљу.

- Пронашли смо стабљике дужине од 66 до 120 центиметара. Двојац се терети за неовлашћену производњу и промет опојне дроге - рекли су у Полицијској управи Зворник, наводећи иницијале осумњичених.

Додали су да су засади дроге откривени у акцији “Плантажа 2018” и да су претреси спроведени под надзором Окружног тужилаштва у Бијељини.

И Аврамовић и Црњенић су добро познати чуварима реда. Аврамовић је у септембру прошле године ухапшен због сумње да је избо Цвјетина Стојановића (40) након туче у једном кафићу у Братунцу. Наводно су обојица били пијани и у једном тренутку су се посвађали због избора музике. Дошло је до свађе, а потом су се потукли испред кафића. Аврамовић је избо Стојановића, а исте ноћи је и ухапшен. И раније је привођен због разбојништава и крађа, као и због злоупотреба дроге. Црњенић је познат полицији због учествовања у тучи и наношења повреда.

Пало пет дилера

Полиција у Приједору јуче је спровела акцију “Зора 2” која је усмјерена на сузбијање производње и продаје наркотика.

- Претресено је више локација и ухапшено пет особа, док се за једним лицем још трага - кратко су рекли у Полицијској управи Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана