Drama u Derventi: Ukradenim pasatom pokušali ubiti policajca

nezavisne.com
Drama u Derventi: Ukradenim pasatom pokušali ubiti policajca

Derventa - Pripadnik Policijske stanice Derventa teško je povrijeđen kada ga je udario prethodno ukradeni pasat, a zbog pokušaja teškog ubistva uhapšeni su D.D. (18) i Ž.S. (19), potvrđeno je „Nezavisnim“.

Slučaj je rasvijetljen u brzoj i efikasnoj reakciji, u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj, a osumnjičeni dvojac predat je tužilaštvu.

D.D. i Ž.S. se sumniče da su u noći između 18. i 19. decembra u Derventi, sa parkinga ispred stambene zgrade, ukrali pasat, kojim su potom imali saobraćajnu nezgodu ispred graničnog prelaza u Brodu, a zatim pobjegli u pravcu Dervente.

„Policajci jedne od patrola koja je bila raspoređena u mjestu Gornje Kolibe uočili su i pokušali zaustaviti to vozilo. Vozilo je udarilo pripadnika Policijske stanice Derventa, koji je tad teško povrijeđen“, saopšteno je iz MUP-a RS.

Vozilo se zatim, nakon udara u betonski stub, zaustavilo, a D.D. i Ž.S. su uhapšeni.

„Povrijeđeni policajac je nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju“, rekli su iz MUP-a RS.

U daljem radu policajci su, na osnovu naredbe nadležnog suda,  juče pretresli kuće i pomoćne objekte koje D.D. i Ž.S. koriste kao podstanari.

„U toku pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku“, rekli su iz MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana