Драма у Дервенти: Украденим пасатом покушали убити полицајца

nezavisne.com
Драма у Дервенти: Украденим пасатом покушали убити полицајца

Дервента - Припадник Полицијске станице Дервента тешко је повријеђен када га је ударио претходно украдени пасат, а због покушаја тешког убиства ухапшени су Д.Д. (18) и Ж.С. (19), потврђено је „Независним“.

Случај је расвијетљен у брзој и ефикасној реакцији, у сарадњи са припадницима Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Полицијске управе Добој, а осумњичени двојац предат је тужилаштву.

Д.Д. и Ж.С. се сумниче да су у ноћи између 18. и 19. децембра у Дервенти, са паркинга испред стамбене зграде, украли пасат, којим су потом имали саобраћајну незгоду испред граничног прелаза у Броду, а затим побјегли у правцу Дервенте.

„Полицајци једне од патрола која је била распоређена у мјесту Горње Колибе уочили су и покушали зауставити то возило. Возило је ударило припадника Полицијске станице Дервента, који је тад тешко повријеђен“, саопштено је из МУП-а РС.

Возило се затим, након удара у бетонски стуб, зауставило, а Д.Д. и Ж.С. су ухапшени.

„Повријеђени полицајац је након указане љекарске помоћи у добојској болници превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је задржан на лијечењу“, рекли су из МУП-а РС.

У даљем раду полицајци су, на основу наредбе надлежног суда,  јуче претресли куће и помоћне објекте које Д.Д. и Ж.С. користе као подстанари.

„У току претреса пронађени су и одузети предмети који се могу користити као доказ у кривичном поступку“, рекли су из МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана