Добојлије проваљивали у фирме, крали чак и играчке

Н. Т.
Добојлије проваљивали у фирме, крали чак и играчке

Петрово - Чедо Г. (55) и Мирко Ђ. (36) из Добоја осумњичени су да су из три предузећа на подручју Петрова украли неколико електромотора, више каблова и других разних предмета од пластике у вриједности 54.400 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, они су опељешили фирме “Транспластик”, “Озрен транспорт” и “Данбих пласт” током 2017. и 2018. године. Незванично сазнајемо да су, између осталог, крали чак и саксије и пластичке играчке које производи фирма “Транспластик”. 

Извор близак истрази је рекао да су они углавном користили окриље ноћи, те проваљивали у фирме и крали све што су могли да продају.

- Сјекли су и крали електрокаблове, радијаторе, а чак су вадили електромоторе из машина за прераду пластике. Све су то односили и оно што су могли препродавали - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Према његовим ријечима, једна од провала за коју постоје индиције да су урадили осумњичени почињена је у фебруару прошле године у фирми “Транспластик”. Тада је утврђено да су лопови однијели неколико електромотора, саксија и играчака.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да је против Чеде Г. и Мирка. Ђ. поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој због тешке крађе и крађе.

- Осумњичене Ч. Г. и М. Ђ. теретимо да су током 2017. и 2018. године на подручју општине Петрово провалили у три предузећа. Крали су готове производе од пластике, електромоторе и друге предмете. Тим крађама начинили су штету од око 54.400 КМ - казали су у полицији у Добоју не наводећи друге детаље.

Додали су да је код осумњичених приликом хапшења пронађен дио украдених предмета и враћен власницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана