Добојлија судији пријетио силовањем на путу до затвора

Небојша Томашевић
Добојлија судији пријетио силовањем на путу до затвора

Бањалука - Сњежана Кудрић, убићу те и силовати када изађем из затвора, казао је у возилу судске полиције нарко-дилер Милко Шарчевић (22) из Добоја након што је осуђен због шверца наркотика, потврдили су у бањалучком Окружном суду судски полицајци који су чули пријетње.

- Шарчевића и Николу Ђурића смо 16. јула ове године службеним “кедијем” довезли у Окружни суд у Бањалуци на изрицање пресуде. За то смо имали наредбу судије Сњежане Кудрић. На повратку из суда, Шарчевић је у возилу нечим прво лупио о лим и галамио, те рекао: “Сњежо, јебаћу ти мајку, јебем ти Бањалуку” - казао је судски полицајац Зоран Пајовић.

Додао је да су он и његове колеге Шарчевићу рекли да се смири и да не прави неред, па је он заћутао.

- Смирио се, али је послије неколико минута запријетио да ће убити и силовати судију Сњежану Кудрић. Казали смо му да је то изрекао пред четири свједока судска полицајца и да ће о томе бити сачињена службена забиљешка. Он се након тога смирио - казао је Пајовић.

Појаснио је да су након инцидента прво обавијестили свог претпостављеног, замјеника начелника Одјељења бањалучке Судске полиције Борислава Видовића, а касније су сачинили службену забиљешку. Пајовићеву причу потврдили су и судски полицајци Далибор Тешановић, Сања Каламбура и Давор Стефанишин, који су с њим били у возилу. Они су на питања Шарчевићевог адвоката Драгана Радовића истакли да оптужени није правио проблеме прије тог инцидента.

Тешановић је појаснио да је Шарчевић прву псовку и пријетњу изрекао свега 500 метара од зграде Окружног суда, а другу на удаљености од око четири километра. Ови свједоци  појаснили су да се све дешавало на путу из зграде суда према бањалучком затвору на Туњицама.

Републичко тужилаштво Шарчевића терети за напад на судију и јавног тужиоца. Према оптужници, он је пријетње изрекао 16. јула након изрицања пресуде којом је осуђен на пет година затвора због шверца наркотика. Судија Сњежана Кудрић била је предсједник вијећа у поступку који је вођен против њега и Николе Ђурића.

Пресуда

Милко Шарчевић је неправоснажно осуђен у бањалучком Окружном суду на пет година и десет мјесеци затвора, јер су му у изречену казну за шверц дроге од пет година урачунате и двије условне пресуде од по пола године затвора због ранијих кривичних дјела.

Условне пресуде претворене су му у затворске јер је починио ново кривично дјело. Са Шарчевићем је због шверца наркотика на шест година затвора осуђен Никола Ђурић (25) звани Сола из Добоја. Према пресуди, они су у новембру прошле године у таксију превезли око 300 грама марихуане и покушали да је продају Б. Р, у чему их је спријечила полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана