Добојка причала телефоном и отишла под воз

nezavisne.com
Добојка причала телефоном и отишла под воз

Добој - Повратак кући од сестре, која живи у комшилуку, био је кобан за Милицу Благојевић (73) из добојског приградског насеља Баре, јер ју је у четвртак навече на прије десетак година затвореном пружном прелазу у Костајници ударио путнички талго воз, који је саобраћао на релацији од Сарајева до Бањалуке.

Мјештани Костајнице кажу да је Благојевићева стално прелазила преко тог прелаза јер пруга и ријека Босна раздвајају њихово насеље од Бара, гдје је живјела несрећна жена, али ју је тренутак непажње коштао живота.

“Кажу да је причала на телефон и да није чула воз. Тако причају, ја нисам видјела, не знам. Није воз њу згазио, он је њу одбацио”, каже за “Независне” Милосава Симић, која живи близу мјеста несреће.

Додаје да није ништа ни чула ни видјела, већ ју је комшиница назвала и питала да ли зна ко је настрадао.

“Она је стално прелазила преко тог прелаза, јер јој сестра живи ту преко цесте, и у четвртак вече се враћала од ње. Ишла је и у Кожухе, у Београд, јер у Костајници аутобус стаје, и сваки пут је прелазила преко овог прелаза”, прича Милосава.

Из Полицијске управе Добој је саопштено да је у четвртак око 19.35 Полицијској станици 2 пријављено да је у Костајници на затвореном пружном прелазу воз ударио непознату женску особу.

“Алко-тестирањем на лицу мјеста код машиновођа није утврђено присуство алкохола у организму”, изјавила је Драгана Керкез, портпарол Полицијске управе Добој.

Комисија за ванредне догађаје “Жељезница РС” (ЖРС) обавила је свој дио посла, а речено нам је да у овој несрећи нема њихове одговорности. Тај пружни прелаз је, како кажу у ЖРС, затворен и прелазак преко њега је забрањен.

Наводно је несрећној жени пажњу одвукао аутомобил који је слетио с цесте с друге стране затвореног прелаза, али на лицу мјеста нису били видљиви никакви трагови који упућују на тако нешто, нити нам је то званично потврђено.

Пружни прелаз у Костајници затворен је прије десетак година, након што је неколико стотина метара ниже саграђен надвожњак, али га и поред тога мјештани Костајнице и Бара на сопствени ризик и даље користе.

“Шта ћу, морам, доље ми је башта, ја сам ево сада прешла преко, копала сам у њиви. Страх ме, али шта ћу. Пјешаци, а и бициклисти прелазе. Скраћују пут, далеко је доље надвожњак. Због баште прелазе, иду у град, иду у трговину, дјеца иду у школу у Добој. Прелази се”, рекла је Милосава Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана