Дјечак пао са зграде у Мостару

klix.ba
Дјечак пао са зграде у Мостару

Мостар - Малољетни дјечак повријеђен је при паду са Стаклене банке, зграде у рушевном стању која се налази у центру Мостара.

"Госпођа која станује у оближње објекту је око 14 сати спазила тијело како непомично лежи поред објекта Стаклене банке. На терен су изашли припадници полиције, а хитна служба је тешко повријеђену особу пребацила у КБЦ Мостар", казали су за klix.ba у Оперативном центру МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

Како сазнаје овај портал, ријеч је о дјечаку од 14 година чији идентитет још није познат полицији, као ни разлози пада с објекта који је годинама затворен, али га нелегално користе понајвише млади, туристи и бескућници.

Дежурни тужилац Бранка Крталић за klix.ba је казала да су службеници ПУ Мостар нешто иза 14 сати обавијештени о паду са Стаклене банке те да се идентитет особе још утврђује. Додала је да је тешко утврдити с које висине је пао, а задатак истражних органа је да отклоне сумње у разлоге пада.

Објекат Стаклене банке саграђен је прије рата као пословна зграда Привредне банке Сарајево, а након двије деценије пропадања купила га је Влада Федерације БиХ и у њему је планиран смјештај свих федералних институција с мостарском адресом.

Увиђај су обавили припадници ПУ Мостар, а више о идентитету, здравственом стању, као и разлозима пада дјечака биће познати ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана