Дилера одала невјенчана супруга

Небојша Томашевић
Дилера одала невјенчана супруга

Бањалука - Невјенчана супруга оптуженог Воје Балабана (59) из Бањалуке Лидија Т. одала је полицији да он и Зоран Микић (49) из Српца узгајају дрогу у Малом Разбоју код Српца.

Казао је ово на суђењу Балабану и Микићу у бањалучком Окружном суду полицијски инспектор Бранислав Јефтић из Српца.

- Она је у полицију дошла 2. октобра 2014. године и казала да се на имању Зорана Микића налази лабораторија за узгој индијске конопље. Нисам јој вјеровао, али је  описала како се марихуана узгаја, залијева, ђубри… Послата је екипа на терен која је открила лабораторију у кући коју је користио оптужени Микић - казао је инспектор Јефтић.

Додао је да су полицајци затим организовали засједу и да је у близини те куће ухапшен Балабан и његов пријатељ Драган, док је у то вријеме Микић био на раду у Словенији. Према ријечима Јефтића, Лидија је полицији признала како је по упутствима Микића одржавала лабораторију умјесто Балабана.

- Сматрам да је о узгоју марихуане требало да се брине Балабан, али је он астматичар, па није могао. Зато је Лидија преузела његов посао, а њих двоје су били у ванбрачној вези. Схватио сам да је Војо уз договор с Микићем организовао да се Лидија брине о марихуани, јер он није могао због болести. Мислим да се Лидија покајала, па све испричала полицији - казао је Јефтић.

Нагласио је да је дрога пронађена на тавану новије куће која је у власништву Микићевог стрица, али ју је он користио.

- Осим на тавану, дрога је нађена и у помоћном објекту. Поред те нове куће се налази стара, у коју је, како смо сазнали, долазио повремено Балабан. У новој кући смо нашли доста Микићевих ствари, а Балабан је имао кључеве нове куће гдје била лабораторија на тавану - испричао је свједок Јефтић.

Оптужени и њихови адвокати приговорили су исказу овог свједока. Балабан је рекао да није тачно да су кључеви нове куће гдје била лабораторија били код њега, те да он није ухапшен гдје наводи Јефтић.

Оптужница

Бањалучко Окружно тужилаштво Зорана Микића и Воју Балабана терети да су током 2014. у специјално израђеним лабораторијама узгојили 501 стабљику индијске конопље, висине од 10 до 150 центиметара, од које се добија марихуана. Лабораторија је била смјештена на тавану куће и помоћном објекту у Малом Разбоју код Српца. У њој је била инсталирана специјална опрема: 14 натријумових лампи, 41 УВ лампа које симулирају сунчеву свјетлост и поспјешују раст, развој и цвјетање биљке. Био је израђен и вентилациони систем. Наводи се да је Микић током 2014. до 22. септембра те године узгајао дрогу, док је Балабан преузео тај посао након што је он отишао у Њемачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана