Дилер из Кисељака спид чувао у фрижидеру

Невена Бунић
Дилер из Кисељака спид чувао у фрижидеру

Кисељак – Тридесетседмогодишњи А. Д. из Кисељака ухапшен је након што је полиција у његовој кући пронашла пола килограма спида, двије аутоматске пушке и пиштољ.

Припадници Сектора криминалистичке полиције и Јединице за специјалистичку подршку протеклог викенда су претресли кућу овог тридесетседмогодишњака на основу наредбе надлежног суда у Кисељаку.

Дрога је била сакривена у фрижидеру у двије пластичне врећице и стакленој тегли. Наводно је А. Д. наркотике држао на овом мјесту због страха да ће се покварити или изгубити на “квалитету”. Дрога и оружје били су сакривени на неколико мјеста у кући.

- Поред спида, откривана је и одређена количина марихуане, двије дигиталне ваге, и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Осумњиченог теретимо за неовлашћену производњу и промет опојних дрога, као и за неовлашћено држање оружја - навели су у Министарству унутрашњих послова Средњобосанског кантона (МУП СБК).

Након хапшења и испитивања у полицији, А. Д. је предат у надлежност Кантоналног тужилаштва СБК, након чега му је надлежни суд одредио једномјесечни притвор.

И припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске такође су имали посла са дилерима дроге и то у Приједору, гдје су код Гојка С. (27) из овог града пронашли око 270 грама марихуане. Дрога је била запакована у пластичним врећицама у картонској кутији.

Према незваничним информацијама, Гојко С. је полицајцима испред своје куће добровољно предао кутију са дрогом. Након откривања наркотика, он је испитан у полицији. Претпоставља се да је марихуана била намијењена за даљу продају.

- Након документовања и комплетирања предмета против Г. С. поднијећемо извјештај Окружном тужилаштву Приједору због неовлашћене производње и промета опојних дрога - навели су у Полицијској управи Приједор и додали да је откривена дрога депонована у надлежни суд.

Осумњичени Гојко С. раније није осуђиван због криминалних дјела.

Дрога у аутомобилу

Контролом возача Ј. Б, те путника Р. Г. и А. У. у “тојоти” у Оловским Лукама код Олова полиција је пронашла прашкасту дрогу, након чега су они ухапшени.

- Након испитивања, осумњичени су пуштени да се бране са слободе - саопштили су у МУП-у Зеничко-добојског кантона.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана