Детаљи убиства Амара Капиџића у Сарајеву: Освета повукла обарач, осумњичени се убио

Небојша Томашевић
Детаљи убиства Амара Капиџића у Сарајеву: Освета повукла обарач, осумњичени се убио

Сарајево - Амел Куртић (29) из Сарајева, којег сумњиче за убиство суграђанина, одбојкаша Амара Капиџића (27), убио се након злочина, док су његови помагачи Алем Шојко (19) и Армин Иглица (23) ухапшени и јуче им је предложен једномјесечни притвор.

Осумњичене терете за подмукло убиство из освете, а злочин се десио у суботу око 19 часова испред куће убијеног у улици Француске револуције у насељу Соколовић колонија. Убица је у Капиџића испалио четири хица.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је мотив злочин Куртићева освета због пуцњаве у којој је рањен у новембру 2018.

- Куртић је тада задобио тешке повреде и завршио у колицима. Дуго се опорављао, а наводно је сумњао да му је то рањавање “средио” Капиџић. Зато се претпоставља да је то био мотив убиства одбојкаша. Куртић је  прије злочина мајци послао поруку шта намјерава да учини, те је молио за опрост - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, претпоставља се да је Куртић пуцао у Капиџића, а да су му Шојко и Иглица помагали у бијегу. Ова тројка је након злочина аутом побјегла према Бјелашници. За њима је трагало око 20 специјалаца.

- Током бијега Куртић, који је возио, нагло је зауставио ауто, те саучеснике Шојку и Иглицу истјерао из возила. Наставио је да вози према Коњицу, гдје је у селу Луке починио самоубиство - казао је извор близак истрази.

Полиција је осумњичене идентификовала и похапсила за свега неколико сати, а у томе су им помагали припадници Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ. 

Из МУП-а Кантона Сарајево, наводећи иницијале осумњичених, саопштили су да су Иглицу и Шојку пронашли исту вече када се десио злочин. Појаснили су да су на подручју Коњица у аутомобилу пронашли беживотно тијело мушкарца који се повезује с убиством и за којим се трагало. Осумњичени Иглица и Шојко ухапшени су на подручју Бјелашнице у близини мјеста Синановићи у општини Трново. Тужилаштво Кантона Сарајево саопштило је да је осумњиченима предложило притвор због бојазни од бјекства, понављања кривичног дјела и узнемирења јавности.

Капиџић се бавио спортом, дизањем тегова, а раније је тренирао одбојку и био је члан Одбојкашког клуба Илиџа. Према непотврђеним информацијама, Капиџић и Куртић су се познавали одраније.

Ранија кривична дјела

Амел Куртић је иначе из сарајевског насеља Соколовић колонија, а полицији је познат одраније по кривичним дјелима. Он је у новембру прошле године хицима из пиштоља рањен испред једног фитнес клуба у сарајевском насељу Ступ. Тада није хтио полицији открити име нападача који је пуцао на њега. Када га је полиција испитивала у вези с тим, он им је рекао: “Нисам шмекер.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана