Детаљи напада у Шековићима: Седморка Бањалучанину разбила главу испред цркве

Н. Б.
Детаљи напада у Шековићима: Седморка Бањалучанину разбила главу испред цркве

Шековићи - Полиција је ухапсила укупно седам особа које терети да су повезане са премлаћивањем Бањалучанина Слободана Васиљевића (41) у Шековићима.

Незванично, лисице на руке стављене су Стевану Гарићу (26), Миљану Милићу (33), Стефану Радовановићу (26), Небојши Петковићу (28), Небојши Озинковићу (38) из Власенице, као и Милутину Кондићу (47) и Горану Чаунићу (43) из Милића. Полиција трага за Славишом Јурошевићем из Милића који се такође повезује са нападом. Међу ухапшенима је, наводно, и богослов, али у полицији нису жељели да потврде ову информацију.

Васиљевић је нападнут у ноћи између суботе и недјеље испред парохијског дома, гдје је било ловачко вече. Тукли су га шипкама по глави и тијелу, након чега су побјегли и оставили га крвавог и у несвијести.

Збринут је у болници у Зворнику, а потом пребачен у УКЦ у Тузли. У коми је и на апаратима за вјештачко дисање. Како сазнајемо, има хематом на мозгу.

У полицији су рекли да су претресли објекте које осумњичени користе, гдје су нашли предмете који се могу повезати са нападом. Ухапшена седморка је након испитивања предата у надлежност Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву. Терете их за покушај убиства.

Незванично, Милић и Петковић су радници компаније “Боксит” Милићи. Васиљевић је прије неколико година изнио оптужбе на рачун предсједника компаније Рајка Дукића, због чега га је овај тужио.

- Огорчен сам јер се моје име повезује са нападом. Васиљевић и ја смо имали конфликт прије неколико година. То се рјешава на суду. Колико знам, није ме помињао од тада. Желим да се што прије опорави, а радници који имају везе са премлаћивањем ће бити кажњени у складу са законом - казао је Дукић. До закључења овог броја “Гласа Српске” здравствено стање Васиљевића није било промијењено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана