Detalji britalnog ubistva u Banjaluci: Onesviješćenog mladića ubio šrafcigerom

Nebojša Tomašević
Detalji britalnog ubistva u Banjaluci: Onesviješćenog mladića ubio šrafcigerom

Banjaluka - Napadači su Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice pretukli, a kada je on pao i onesvijestio se, Goran Bilčar (27) iz Trna kod Laktaša je kleknuo na njega i nasmrt ga izbo šrafcigerom, saznaje "Glas Srpske".

Osim Bilčara zbog ubistva Milovanovića uhapšen je i Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke, a njih dvojica su u petak predati u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Dosadašnja istraga je pokazala da su se Bilčar i Mihajlović potukli sa Milovanovićem i njegova tri druga.

- Sve je počelo kada su se dvije grupe mladića susrele ispred pekare u ulici Nikole Pašića. S jedne strane bilo je pet momaka iz Kozarske Dubice, među kojima i Milovanović, a s druge Bilčar, Mihajlović i njihov drug, koji je otišao kući prije tuče - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je do svađe došlo kada je Bilčarov i Mihajlovićev drug dobacio momcima iz Dubice zbog pjevanja.

- Oni su nešto pjevali, a on ih je upitao: "Jeste li vi neki orkestar?". Tada je došlo do kraće prepirke, ali su se brzo razišli - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima mladići iz Dubice odvezli su se "fijatom", a Bilčar i Mihajlović su ostali, dok je njihov drug otišao kući.

- Dubičani nisu znali taj dio grada, pa su se vraćali na isto mjesto dva puta, što je iznerviralo Bilčara i Mihajlovića. Mislili su da ih prate pa su sjeli u BMNj i sustigli "fijat" te im popriječili put kod parka "Kupusište" - kazao je izvor.

Dodao je da je s Bilčarom iz auta izašao Mihajlović, a s Milovanovićem tri druga, dok je jedan ostao u vozilu.

- Došlo je do tuče tokom koje je Milovanović dobio više udaraca. Bilčar je iz gepeka izvadio dizalicu i bacio prema njemu te ga pogodio u glavu. Milovanović je pao i onesvijestio se, nakon čega je Bilčar kleknuo na njega i ubo ga šrafcigerom u sljepoočnicu i vrat, koji mu je zario nekoliko centimetara u glavu - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, tada su napadači pobjegli, a na mjesto zločina je brzo stigla policija, blokirala ulicu, te krenula u potragu za napadačima. Izuzeti su snimci s kamere video-nadzora jedne pekare i nekoliko drugih objekata. Na osnovu toga su identifikovani neki učesnici sukoba. U Kozarskoj Dubici je povodom ove tragedije u petak bio proglašen dan žalosti.

Tužilaštvo

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva su saopštili da Gorana Bilčara terete za ubistvo, a Marka Mihajlovića za učestvovanje u tuči sa smrtnom posljedicom. Obojici se dodatno na teret stavlja oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Osumnjičene će ispitati tužilac i nakon toga odlučiti da li će im biti predložen pritvor - rekli su u tužilaštvu.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" oni nisu bili saslušani. Prema Krivičnom zakoniku RS najmanja predviđena kazna koja čeka Bilčara je pet godina, a za djelo koje se na teret stavlja Mihajloviću predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana