Čuvar skladišta u firmi “Mureks” i kasa nestali poslije požara

N. T.
Čuvar skladišta u firmi “Mureks” i kasa nestali poslije požara

Srebrenik - Požaru u kome je u potpunosti izgorio objekat firme “Mureks” u Špionici kod Srebrenika prethodila je krađa kase sa 10.000 KM i vozila, dok je radnik na obezbjeđenju objekta nestao.

Vatra je izbila u ponedjeljak oko 20.40 časova, a nakon gašenja juče nisu pronađene žrtve. Za nestalim čuvarom koji je te noći bio na poslu pokrenuta je istraga. Pretpostavlja se da su ga možda oteli pljačkaši ili se krije zbog nečega. Nije isključena ni mogućnost da je njegovo tijelo negdje zatrpano na zgarištu. Prema nezvaničnim informacijama, preduzeće je prvo opljačkano, a zatim su lopovi podmetnuli požar kako bi prikrili dokaze i pobjegli. U tužilaštvu Tuzlanskog kantona potvrdili su da je ukradeno službeno vozilo iz firme i novac iz sefa. Požar su nakon desetočasovne borbe sa plamenom stihijom ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Srebreniku. Izvor blizak istrazi pojasnio je da inspektori još sa sigurnošću ne mogu potvrditi da li je požar podmetnut ili slučajno izazvan, a pitanje oko kojeg je najviše misterije jeste gdje je nestao radnik.

- Skladište firme je u potpunosti izgorjelo. Bilo je puno vodomaterijala i pločica. Nažalost, ne može se isključiti ni ona najgora mogućnost, a to je da će ispod tih stvari pronaći tijelo radnika - istakao je naš sagovornik.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona pojasnili su da je čuvar objekta u ponedeljak uveče automobilom došao na posao. Međutim, nakon požara muškarcu se izgubio trag, te se intenzivno traga za njim. Njegov automobil ostao je na parkingu preduzeća.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović rekao je da će po okončanju istrage biti poznato šta se tačno desilo. U preduzeću “Mureks” juče nismo uspjeli nikog da kontaktiramo jer se nisu javljali na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana