Чувар складишта у фирми “Мурекс” и каса нестали послије пожара

Н. Т.
Чувар складишта у фирми “Мурекс” и каса нестали послије пожара

Сребреник - Пожару у коме је у потпуности изгорио објекат фирме “Мурекс” у Шпионици код Сребреника претходила је крађа касе са 10.000 КМ и возила, док је радник на обезбјеђењу објекта нестао.

Ватра је избила у понедјељак око 20.40 часова, а након гашења јуче нису пронађене жртве. За несталим чуваром који је те ноћи био на послу покренута је истрага. Претпоставља се да су га можда отели пљачкаши или се крије због нечега. Није искључена ни могућност да је његово тијело негдје затрпано на згаришту. Према незваничним информацијама, предузеће је прво опљачкано, а затим су лопови подметнули пожар како би прикрили доказе и побјегли. У тужилаштву Тузланског кантона потврдили су да је украдено службено возило из фирме и новац из сефа. Пожар су након десеточасовне борбе са пламеном стихијом угасили припадници Професионалне ватрогасне јединице у Сребренику. Извор близак истрази појаснио је да инспектори још са сигурношћу не могу потврдити да ли је пожар подметнут или случајно изазван, а питање око којег је највише мистерије јесте гдје је нестао радник.

- Складиште фирме је у потпуности изгорјело. Било је пуно водоматеријала и плочица. Нажалост, не може се искључити ни она најгора могућност, а то је да ће испод тих ствари пронаћи тијело радника - истакао је наш саговорник.

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона појаснили су да је чувар објекта у понедељак увече аутомобилом дошао на посао. Међутим, након пожара мушкарцу се изгубио траг, те се интензивно трага за њим. Његов аутомобил остао је на паркингу предузећа.

Портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић рекао је да ће по окончању истраге бити познато шта се тачно десило. У предузећу “Мурекс” јуче нисмо успјели никог да контактирамо јер се нису јављали на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана