Црни пантер очарао и домаћу публику

Александра глишић
Црни пантер очарао и домаћу публику

Бањалука - Филм "Црни пантер" редитеља Рајана Куглера ушао је у историју као једно од остварења која су донијела највећу биоскопску зараду током другог викенда приказивања - 108 милиона долара.

Када је ријеч о првој седмици приказивања, "Црни пантер" је међу најуспјешнијим "Марвеловим" насловима, а овај филм свидио се и бањалучкој публици.

- Ако погледамо прву седмицу приказивања, "Црни пантер" је дефинитивно међу најгледанијим "Марвеловим" филмовима у нашем биоскопу - рекла је портпарол бањалучког "Синеплекса Палас" Марина Поповић.

Током два викенда приказивања, овај филм тако је зарадио 400 милиона долара у америчким биоскопима, односно 704 милиона долара укупно у биоскопима широм свијета. Премијера филма у Кини и Јапану тек се очекује. "Црни пантер" је иначе ушао у историју као "Марвелов" филм са највећом зарадом у првој седмици приказивања широм САД.

"Црни пантер" у жижи постао одмах послије премијере. Уз успјех на биоскопским благајнама, и критика је са одобравањем оцијенила ово остварење.

У главним улогама појављују се Чедвик Бозман, Лупита Њонг, Енди Серкис кога сви памте по улози Голума, Форест Витакер, Данаи Гурира...

Послије смрти свог оца, краља Ваканде, Т’Чала се враћа кући, у изоловану и технички напредну афричку државу, како би наслиједио трон и повратио своје насљедно право да буде краљ. Али када се стари и моћни непријатељ поново појави, Т’Чала ће бити стављен на тест и увучен у сукоб који пријети да уништи не само Ваканду већ читав свијет. Суочен са издајом и опасношћу, млади краљ ће морати да окупи своје савезнике и ослободи сву снагу Црног пантера, како би одбранио своје људе и сачувао њихов начин живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана