Чолићу једномјесечни притвор због напада на Ковачевића

Срна
Чолићу једномјесечни притвор због напада на Ковачевића

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Марку Чолићу (31) из Бањалуке, осумњиченом за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, речено је у овом суду.

У Суду кажу да је Чолић осумњичен да је Ковачевића покушао убити са још једним непознатим лицем. 

"Притвор му је одређен због могућности утицаја на свједоке и прикривања трагова, као и да се не би реметио јавни ред и мир", наводе у Окружном суду. 

Из Окружног тужилаштва раније је саопштено да је осумњичени употребом телескопских палица и физичке снаге, заједно са за сада непознатим лицима, 26. августа Ковачевићу нанио тешке повреде по глави и тијелу. 

Притвор је предложен и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од најмање пет година или тежа, које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или његове посљедице. 

Новинар Телевизије БН Владимир Ковачевић претучен је 26. августа у бањалучком насељу Обилићево, а нанесене су му повреде главе металним шипкама, због чега је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. 

Полицијска управа Бањалука доставила је 3. септембра Окружном тужилаштву у овом граду извјештај против непознатог извршиоца због покушаја убиства Ковачевића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана