Чолић оптужен за покушај убиства новинара

Н. Б.
Чолић оптужен за покушај убиства новинара

Бањалука - Окружно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Марка Чолића (31) званог Рода из Бањалуке због сумње да је покушао да убије новинара БН телевизије Владимира Ковачевића (36).

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање судији Окружног суда у Бањалуци.

Чолића терете да је заједно са осумњиченим Недељком Дукићем (31), за којим је расписана међународна потјерница, брутално претукао бањалучког новинара.

Детаљи оптужнице, као и тачан чињенични опис биће познати тек када суд потврди оптужницу.

Чолић је ухапшен у септембру ове године због сумње да је заједно са Дукићем 26. августа у сачекуши напао Ковачевића испред зграде у којој станује у бањалучком насељу Обилићево. Насилници су га више пута телескопским палицама ударили по глави и нанијели му тешке повреде, због којих је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци

Након хапшења Чолићу је одређен притвор у коме се и сада налази. Дукић је недоступан истражним органима, јер је недуго након Чолићевог хапшења побјегао из БиХ преко граничног прелаза у Градишци. Утврђено је да је отпутовао у Словенију, гдје му се изгубио сваки траг. Будући да током истраге није саслушан, против њега није могуће подићи оптужницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана