Четворо Загрепчана ухапшено због превара у Приједору

nezavisne.com
Четворо Загрепчана ухапшено због превара у Приједору

Приједор - Због сумње да су преварама и другим кривичним дјелима старице у Приједору и Козарској Дубици оштетили за око 8.000 марака, ухапшено је четворо Загрепчана, потврђено је “Независним”.

На основу расписане потраге Полицијске управе Приједор, Гранична полиција је на Граничном прелазу Попови ухапсила двадесетшесогоришњег К.Ш, двадесеттрогодишњу Ј.Ш. и  тридесетједногодишњу К.Ш, а који су потом предати приједорској полицији.

Приједорски полицајци су потом у Приједору ухапсили и тридесетогодишњег С.Р., такође из Загреба.

Лажно представљање

“Током криминалистичке обраде утврђено је да су осумњичене К.Ш, Ј.Ш. и још једно лице, 23. септембра, у мјесто Чараково, довеле у заблуду старицу Ш.К. из Приједора, те је навеле да им да 450 КМ, чиме су починиле превару”, речено нам је из полиције.

Притом је за двадесетшесогоришњег К.Ш. и тридесетогодишњег С.Р. утврђено да су 23. септембра, лажно се представљајући као полицијски инспектори, довели у заблуду старицу С.Џ. из Приједора.

“Након тога је С.Р. искористио непажњу старице те украо 600 КМ и три златна прстена”, казали су из полиције.

Утврђено је и да су дјевојке К.Ш. Ј.Ш. и још једно лице 24. септембра у Приједору, у кући Приједорчанке М.Р, нудећи на продају масажере за тијело и презентацију рада масажера, у тренуцима њене непажње, из кухиње украле 5.500 КМ.

Криминалистичка обрада

Осим тога, утврђено је и да је дјевојка К.Ш, заједно са још једним лицем, 26. септембра у мјесту Брекиња, општина Козарска Дубица, од старице Н.М. из куће украла 700 КМ.

“Укупна штета причињена тим кривичним дјелима износи око 8.000 КМ. О свему је обавијештено ДКП Хрватске у БиХ, као и Служба за послове са странцима - Теренски центар Бањалука”, саопштила је Весна Пачариз, портпарол ПУ Приједор.

Ухапшени су, након криминалистичке обраде, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, пуштени на слободу.

Након документовања и комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор против К.Ш. Ј.Ш. К.Ш. и С.Р. биће достављен извјештај.

Апел

Приједорска полиција апелује на грађане да буду опрезни током посјета непознатих лица која нуде на продају масажере, одјевне предмете, друге производе или услуге.

“Грађанима се препоручује да таква лица не пуштају у кућу, а у случају било какве сумње на недозвољене радње о томе обавијесте надлежну полицијску станицу или овакве случајеве пријаве на бесплатни сервисни број 122”, навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана