Cecin sin za rođendan dobio 800 maraka kazne

Nebojša Tomašević
Cecin sin za rođendan dobio 800 maraka kazne

Banjaluka - Sin folk pjevačice Svetlane - Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović (22) iz Beograda i trojica njegovih prijatelja osuđeni su u banjalučkom Osnovnom sudu na novčane kazne od ukupno 3.400 KM zbog nasilničkog ponašanja i tuče u kojoj je povrijeđen Petar Zolak na parkingu hotela “San” u Laktašima.

Ražnatoviću je izrečena kazna od 800 KM, a zanimljivo je da je s njom “počašćen” na rođendan, za koji, kako je rekao, neće biti žurke jer mora da trenira. Na iste kazne osuđeni su i sin Ljubana Ećima i Ražnatovićev kum Miloš Ećim (22), te Nemanja Đurić (23) iz Banjaluke. Najvišu kaznu od 1.000 KM dobio je Jovan Marjanović (22) iz Banjaluke koji je zaposlen u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Osim novčanih kazni oni će morati da plate i troškove sudskog postupka. Izricanju presude prethodili su sporazumi o priznanju krivice koji su optuženi zaključili sa Okružnim tužilaštvom. Svu četvoricu zastupao je advokat Darko Kremenović koji je s tužilaštvom i postigao dogovor. Novčane kazne na osnovu sporazuma izrekao je sudija Dragan Uletilović. On je istakao da osuđeni imaju rok od tri mjeseca nakon pravosnažnosti presude da plate kazne, a ukoliko to ne učine one će biti zamijenjene zatvorom.

- Novčane kazne pretvaraju se u zatvorske tako što se za svakih 100 KM određuje po dan zatvora - kazao je Uletilović.

Tužilac Tatjana Ninković je pojasnila da je prilikom zaključivanja sporazuma imala u vidu da su optuženi neosuđivani, te da su priznali krivično djelo i pokajali se.

Advokat pomenute četvorke Darko Kremenović smatra da će se s izrečenim kaznama postići svrha kažnjavanja.

- Oni su mladi, neosuđivani, a obećavaju da to više neće činiti - kazao je Kremenović.

U ovom slučaju optuženi su još i Dalibor Rogić (23), Boban Latinović (23) i Aleksandar Zolak (29) iz Laktaša koji su bili na suprotnoj strani u tuči. Sukob dvije grupe mladića desio se 3. aprila prošle godine, a svemu je prethodio svađa između Marjanovića i Rogića koji su se sukobili 2016. godine na slavi u Maglajanima. Oni su se lani dogovorili da se nađu na parkingu bivšeg hotela “Turist”, a sada hotel “San” kako bi riješili nesuglasice. Kada su se 3. aprila okupili, prvo su se sukobili Marjanović s jedne te Rogić, Latinović i Aleksandar Zolak s druge strane koji su imali palicu i ključ za odvrtanje točkova. Za to vrijeme Ražnatović, Đurić i Ećim sa šipkom i držalicom od sjekire napali su Petra Zolaka kojeg su povrijedili. Svi su se razbježali kada su se začula dva pucnja.

Uslovna osuda

Boban Latinović (23) iz Laktaša osuđen je na uslovnu osudu od pola godine zatvora zbog učešća u tuči. On neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo. Sporazume o priznanju krivice zaključili su i optuženi Dalibor Rogić (23) i Aleksandar Zolak (29) u kojima su pristali da im se izreknu novčane kazne. Njihove sporazume sud će razmatrati naknadno. Zolak je više puta osuđivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana