Цецин син за рођендан добио 800 марака казне

Небојша Томашевић
Цецин син за рођендан добио 800 марака казне

Бањалука - Син фолк пјевачице Светлане - Цеце Ражнатовић, Вељко Ражнатовић (22) из Београда и тројица његових пријатеља осуђени су у бањалучком Основном суду на новчане казне од укупно 3.400 КМ због насилничког понашања и туче у којој је повријеђен Петар Золак на паркингу хотела “Сан” у Лакташима.

Ражнатовићу је изречена казна од 800 КМ, а занимљиво је да је с њом “почашћен” на рођендан, за који, како је рекао, неће бити журке јер мора да тренира. На исте казне осуђени су и син Љубана Ећима и Ражнатовићев кум Милош Ећим (22), те Немања Ђурић (23) из Бањалуке. Највишу казну од 1.000 КМ добио је Јован Марјановић (22) из Бањалуке који је запослен у Народној скупштини Републике Српске. Осим новчаних казни они ће морати да плате и трошкове судског поступка. Изрицању пресуде претходили су споразуми о признању кривице који су оптужени закључили са Окружним тужилаштвом. Сву четворицу заступао је адвокат Дарко Кременовић који је с тужилаштвом и постигао договор. Новчане казне на основу споразума изрекао је судија Драган Улетиловић. Он је истакао да осуђени имају рок од три мјесеца након правоснажности пресуде да плате казне, а уколико то не учине оне ће бити замијењене затвором.

- Новчане казне претварају се у затворске тако што се за сваких 100 КМ одређује по дан затвора - казао је Улетиловић.

Тужилац Татјана Нинковић је појаснила да је приликом закључивања споразума имала у виду да су оптужени неосуђивани, те да су признали кривично дјело и покајали се.

Адвокат поменуте четворке Дарко Кременовић сматра да ће се с изреченим казнама постићи сврха кажњавања.

- Они су млади, неосуђивани, а обећавају да то више неће чинити - казао је Кременовић.

У овом случају оптужени су још и Далибор Рогић (23), Бобан Латиновић (23) и Александар Золак (29) из Лакташа који су били на супротној страни у тучи. Сукоб двије групе младића десио се 3. априла прошле године, а свему је претходио свађа између Марјановића и Рогића који су се сукобили 2016. године на слави у Маглајанима. Они су се лани договорили да се нађу на паркингу бившег хотела “Турист”, а сада хотел “Сан” како би ријешили несугласице. Када су се 3. априла окупили, прво су се сукобили Марјановић с једне те Рогић, Латиновић и Александар Золак с друге стране који су имали палицу и кључ за одвртање точкова. За то вријеме Ражнатовић, Ђурић и Ећим са шипком и држалицом од сјекире напали су Петра Золака којег су повриједили. Сви су се разбјежали када су се зачула два пуцња.

Условна осуда

Бобан Латиновић (23) из Лакташа осуђен је на условну осуду од пола године затвора због учешћа у тучи. Он неће ићи у затвор ако у року од двије године не учини ново кривично дјело. Споразуме о признању кривице закључили су и оптужени Далибор Рогић (23) и Александар Золак (29) у којима су пристали да им се изрекну новчане казне. Њихове споразуме суд ће разматрати накнадно. Золак је више пута осуђиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана