Бугојно завијено у црно: Рођаци изгорјели, старица заклана

Невена Бунић
Бугојно завијено у црно: Рођаци изгорјели, старица заклана

Бугојно - Бугојно је јуче било завијено у црно након што је у једном дијелу града нађено тијело старице Анкице Крстановић (75), док су у другом дијелу града у кући изгорјели рођаци Мухамед Мешкин (23) и Денис Сеферовић (24).

Полиција је ухапсила младића за којег сумња да је убио Крстановићеву у њеној кући у насељу Јаклић. Незванично сазнајемо да се истражује да ли су страдање младића и убиство старице повезани. У Бугојну круже приче да су ухапшени мушкарац и двојица трагично настрадалих рођака опљачкали и убили старицу. Послије тога су отишли у кућу Мешкина, а наводно је осумњичени за убиство старице изашао из куће прије избијања ватрене стихије. У полицији нису жељели да потврде ове информације. Извор “Гласа Српске” је рекао да је тијело старице пронађено око десет часова, а полицајци су након пријаве затекли проваљена улазна врата.

- На тијелу несрећне жене биле су видљиве повреде које указују да је убијена. Старица је заклана, а ухапшени мушкарац живи преко пута куће убијене старице. Ствари у кући биле су испретуране, и трагови указују да се ради о разбојништву и убиству - казао је извор “Гласа Српске”.

Полиција у Бугојну је јуче била на ногама након што су пронађена тијела Мешкина и Сеферовића на згаришту у кући у улици Ковачуша. Пожар у Мешкиновој кући избио је јуче око 7.20 часова, након чега су комшије позвале ватрогасце који су угасили ватру. Лешеви рођака откривени су у различитим просторијама. Према незваничним информацијама, Сеферовић је пронађен у сједећем положају уза зид, док је Мешкин лежао потрбушке на поду поред кауча.

Полиција МУП-а Средњобосанског кантона (СБК) обавила је увиђај са дежурним тужиоцем кантоналног тужилаштва.

- Радимо на расвјетљавању случаја. Узрок пожара биће познат након вјештачења, као и узрок смрти младића - навели су у МУП-у СБК.

Према незваничним информацијама, рођаци су вече прије трагедије у Мешкиновој кући организовали забаву, а обојица су, наводно, познати по конзумирању дроге и алкохола.

  • Мешкин је наслиједио кућу од дједа, а отац му је раније умро. Сеферовић је помагао оцу који је имао штанд на оближњој пијаци - казао је извор “Гласа”.

Кућа откључана

Пожар у којем су двојица рођака настрадала захватио је све просторије у кући.

- Ватру је гасило шест ватрогасаца са два возила, а уласком у кућу открили смо два леша млађих мушкараца. Кућа није била закључана. Не памтим већу трагедију у Бугојну - рекао је секретар Ватрогасне јединице у Бугојну Садик Веруница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана