Brođanku proganjao putem “Fejsbuka”

N. B.
Brođanku proganjao putem “Fejsbuka”

Brod - Državljanin Srbije Đorđe P. (35) prijavljen je dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je putem društvene mreže “Fejsbuk” proganjao djevojku iz Broda.

Njemu se na teret stavlja da je od februara 2016. pa do jula ove godine putem “Fejsbuka” slao ljubavne poruke djevojci, koja nije htjela da ima bilo kakav kontakt s njim.

- Govorio joj je da je zaljubljen i da želi da sa njom provede život. Prelagao joj je da se nađu. Ona nije željela da ima bilo šta sa njim. Ignorisala ga je, a kasnije i blokirala na “Fejsbuku”. Međutim, Đorđe to nije mogao da prihvati. On je napravio lažni profil, na kojem je objavljivao njihove zajedničke fotografije. Prethodno ih je obrađivao u računarskom programu “Fotošop”, pa su na objavljenim fotografijama oni bili zagrljeni i ona njega ljubi - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kada je djevojka vidjela lažne zajedničke fotografije, sve je prijavila policiji. U Policijskoj upravi Doboj rekli su da državljanina Srbije terete za proganjanje.

- Na osnovu detaljne istrage identifikovali smo osumnjičenog. Protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju - saopštili su u policiji.

Policija u Doboju je u januaru dobila sličnu prijavu u kojoj je djevojka iz ovog grada prijavila da je putem “Fejsbuka” proganja bivši momak koji živi i radi u inostranstvu. Dobojka je ispričala da joj prijeti i da je uhodi. Prema njenim tvrdnjama, bivši momak joj je slao razne poruke uznemirujućeg sadržaja preko više profila na ovoj društvenoj mreži. Takođe je navela da je uhodi tako što je nagovorio prijatelje da je stalno prate da bi on znao gdje izlazi i u kakvom je društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana