Брод: Ударио полицајца првог дана на слободи

Н. Б.
Брод: Ударио полицајца првог дана на слободи

Брод - Браћа Миро (26) и Неђо Дугалић (28) из Теслића ухапшени су због сумње да су се потукли и правили нереде у ресторану "Дуга" у Броду, а полиција Миру терети и да је ногом ударио полицајца, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, Миро је дан прије него што се све десило пуштен из затвора "Туњице" у Бањалуци, гдје је служио казну због напада на полицајца. Он је због овог кривичног дјела одлежао двије године и осам мјесеци затвора.

Браћа су се у петак око три часа потукла у ресторану који се налази у оквиру бензинске станице "Видић петрол", а при томе су лупали инвентар у локалу и разбијали чаше. Конобарица је позвала полицију, која је брзо стигла.

- Били су пијани. При лупању су уништили улазна врата, врата расхладне витрине, те преврнули све столове и столице. Када је полиција дошла, Миро је насрнуо на једног полицајца, откинуо му дугме на одијелу, а потом га ударио ногом по руци и тако га лакше повриједио - рекао је извор близак истрази.

Чувари реда су ставили лисице на руке насилницима, који су одбили да се подвргну алкотестирању. Повријеђени полицајац је збринут у Дому здравља у Броду.

- М. Д. и Н. Д. теретимо за нарушавање јавног реда и мира и спречавање службеног лица у вршењу дужности. Након испитивања, против осумњичених биће предузете законом предвиђене мјере - навели су у Полицијској управи Добој.

Прије него што је осуђен због напада на полицију, Миро је био иза решетака због других кривичних дјела. Он је прошле године осуђен у Основном суду у Дервенти на двије године затвора због шверца дроге, док је 2015. године заједно са још осам особа ухапшен у акцији "Силва" због шверца наркотика и дувана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана