Брки за убиство снахе 12 година робије

nezavisne.com
Брки за убиство снахе 12 година робије

Бањалука - Неђељко Попадић (67), звани Брко из Ситнеша код Српца осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на 12 година затвора због убиства снахе Илијане Попадић (41) у коју је испалио четири хица из пиштоља.

Оптуженом се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору почев од 31. марта.

Неђељко је Илијану убио из властитог пиштоља са три хица. Илијана је иза себе оставила кћерку Бригиту, сина Недељка-Јефту и супруга Драгу који се налази на привременом раду у Њемачкој.

Трагедија која је у шоку оставила српчане деселила се у заједничком породичном домаћинству којој је претходила препирка због, како незванично сазнајемо, неријешених имовинских питања.

Неђељко је током поподнева прије немилог догађаја, као сазнајемо, пријетио снахи која је хтјела, али на крају одустала од пријаве полицији. Прије пуцњаве Неђељко се посвађао са унуком Бригитом која је обавјестила оца Драгу, који је у Њемачкој.

Потом Драго позива Илијану и говори јој да ријеши то, која је у моменту позива била у Српцу са малишанима Фолклорном удружењу грађана “Мотајички вук”, чији је и она члан, на припремама за васкршњи концерт кога традиционално организују сваке године. Након повртака кући дошло је до жучне расправе и у једном моменту Неђељко потеже пиштољ и испаљу у снаху неколико хитаца.

“Комшије су одмах прискочиле у помоћ. Илијану су унијели у ауто како би је одвезли до љекара, али на жалост спаса јој није било”, рекао је извор “Независних” близак полицији.

Комшпије кажу да ником није јасно шта су Неђељку догодили у глави када је убио снаху Илијану.

Илијана Попадић је, како сазнајемо, поријеклом из Котор Вароша. Након удаје за Драгу преселила се у Ситнеше. У Фолклорном удружењу грађана “Мотајички вук” из овог села, прво је била играч а затим и члан Управног одбора. Са овим удружењем обишла је бројне европске земље.

Умјетнички руководилац Мотајичког вука, Ратко Лаловић, каже да су прије несретног догађаја имали пробу у сали основне школе у Српцу као и сваке недјеље јер припремају концерт. У једном тренутку, како каже, Илијана је отишла у Ситнеше како би припремила састанак којем смо се и ми касније требали прикључити.

“Прије тога је одлучила да накратко оде до куће и тада се десила трагедија. Нас је та вијест дочекала по изласку из сале и сви смо били потпуно сломљени”, рекао је Лаловић.

Сазнајемо да је Неђељко посједовао дозволу за оружје којом је убио снаху. Такође,  није било ни пријављених случајева породичног насиља у овој фамилији, иако су многи у селу знали да међу актерима ове трагедије има повремених несугласица.

Складна породица

Неђељко Попадић са супругом Браном живи у Њемачкој гдје је, иначе, провео радни вијек и стекао пензију.

У своју родну груду недавно је дошао како би обишао породицу и обавио кућне радове. Сазнајемо да је Илијана Попадић живјела са дјецом Бригит и Недељком-Јефтом јер јој је супруг Драго на привременом раду у Њемачкој. Он је као и његов отац и мајка повремено долазио да их обиђе. Такође, покојна Илијана и дјеца су оцу, баки и дједу одлазили у Њемачку.

Дјеловали су као складна породица, а комшије кажу да су Попадићи заједно прослављали празнике што потврђују и заједничке фотографије које су објављивали на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана