Брат и сестра који су пронађени мртви код Шипова нису убијени

nezavisne.com
Брат и сестра који су пронађени мртви код Шипова нису убијени

ШИПОВО - Узрок смрти Милке Илић (61) и њеног брата Недиљка Илића (57), који су пронађени мртви у селу Ћате, између Шипова и Купреса, након обављене обдукције није званично објављен, а незванично сазнајемо да у овом случају нема елемената кривичног дјела, односно насиља те да су били мртви петнаестак дана.

Како су нам кратко рекли из бањалучког Окружног јавног тужилаштва, о узроку смрти се засад неће изјашњавати јер се истрага у овом предмету наставља.

У Стројицама, оближњем селу, нагађања су различита, будући да је тијело жене пронађено у кући на каучу, а мушкарца недалеко од куће без неких дијелова, које су, претпоставља се, растргале животиње.

“Тешко су живјели, нису имали ни хране. Могуће да су јели некакво коријење или нешто отровно па се отровали. Опет неко прича да је могуће и да је она умрла, а он да је кренуо звати некога па пао”, причају мјештани Стројица.

Милка је, како кажу, била мушкобањаста, крупна, јака жена, која је увијек ходала, стопирала и сви су је у околини познавали, али никада није била агресивна.

“Ако јој неко нешто да - узеће, ако не, оде она својим путем, никога није дирала”, кажу мјештани, додајући да јој је брат био повученији и није толико често излазио.

Њих двоје живјели су тешко у трошној кући у Ћатама, а водили су поприлично неуредан живот још од малих ногу. Мајка им је током рата настрадала у пожару, нешто касније су остали и без оца, а будући да ниједно није било спосбно за нормалан самостални живот, живјели су од хуманих људи и милостиње.

Како су навели из Окружног јавног Тужилаштва Бањалука, њихова тијела пронађена су у четвртак око 11 часова, увиђај је на лицу мјеста обавио дежурни тужилац Жељко Блажић с полицијом из Шипова, а присуствовао је и љекар мртвозорник.

Дежурни тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана