Braća ubila mladića zbog ovaca

Nebojša Tomašević
Braća ubila mladića zbog ovaca

Banjaluka - Braća Boško (58) i Bogdan Diljević (53) iz Kola kod Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Bojana Koprenu (26) iz banjalučkog naselja Bukvalek, koji je nestao 2014. godine i čije tijelo još nije pronađeno, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, braća su Koprenu ubili na dan njegovog nestanka jer su sumnjali da im on krade ovce, a pretpostavlja se da su ga ubili iz vatrenog oružja i da su njegovo tijelo zakopali na Manjači.

Koprena je posljednji put viđen 7. jula oko 21 čas u kafani “Krčma kod Roze” u mjestu Kola kod Banjaluke, nadomak koje je kuća osumnjičenih Diljevića. Otac Bojana Koprene, Milenko, istakao je da je ranije čuo priče da bi braća Diljević mogla da imaju neke veze sa nestankom njegovog sina.

- Pričalo se da su oni odgovorni za njegov nestanak i smrt, ali ja to ne mogu da tvrdim. Ne znam ni sada da li su to učinili ili nisu. Poznajem ih i sa njima nismo imali nikada sukoba - kazao je Milenko Koprena.

Dodao je da Diljevići žive dalje od njih i da se s njima pozdravljao, ali da se nije družio.

- Viđali smo se i oni su mi ranije bili sumnjivi jer su postojale razne priče. Rekao sam to policiji, ali nije bilo dokaza. Koliko znam, Bojan nije sa njima imao sukobe i ne znam za priče da im je krao stoku - rekao je Milenko.

Dodao je da braća Diljevići drže ovce i da žive sami, te da  nigdje ne rade.

- Za njih se priča da su “divlji ljudi” koji su malo na svoju ruku. Ipak, ne mogu da tvrdim da su ubili moje dijete. Niko mi ništa nije rekao iz policije, osim što sam čuo da su uhapšene dvije osobe - rekao je Milenko Koprena.

Iz MUP-a RS, navodeći inicijale, potvrdili su da su Boška i Bogdana uhapsili juče u Banjaluci.

- B. D. (58) i B. D. (53) sumnjičimo da su 7. jula 2014. godine u Banjaluci, u mjestu Bukvalek, ubili Bojana Koprenu - saopšteno je kratko iz policije RS, ne navodeći druge detalje i dodajući da se Bojan Koprena vodi kao nestalo lice.

Tokom potrage za Koprenom postojale su informacije da je ubijen, ali dokaza za to do sada nije bilo. Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić u septembru 2014. godine izjavio je da policija sumnja da je Bojan Koprena ubijen. On je tada istakao da je ispitano više osoba, od kojih su neke bile čak i na poligrafskom ispitivanju. Ranije su kružile i priče da su u ubistvo umiješani djevojka i još jedan muškarac, ali to tada nije dokazano.

Potraga

Nestanak Bojana Koprene prijavljen je 9. jula 2014. godine, dva dana od njegovog posljednjeg viđenja kod kafane “Krčma kod Roze” u mjestu Kola kod Banjaluke. On je tada napustio ovaj objekat, te vozilom “opel vektra” otišao u nepoznatom pravcu i od tada ga niko nije vidio. Za njim je više mjeseci trajala potraga po okolnim mjestima i Manjači. Pretraživan je svaki grm, a u potrazi je u jednom trenutku učestvovalo više od 150 policajaca, mještana i lovaca. Njegova majka Dušanka ranije je rekla da se sa Bojanom čula 3. jula, a da je on na dan nestanka bio kod njene sestre u naselju Zeleni vir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana