Braća tukla i mučila radnika kafane u Obudovcu kod Šamca

Nevena Bunić
Braća tukla i mučila radnika kafane u Obudovcu kod Šamca

Šamac - Braća Milan (26) i Slobodan Stoparić (22) iz Pelagićeva uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli radnika lokala “Južni vetar” u Obudovcu kod Šamca, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u utorak naveče u pomenutom lokalu, u kojem su Stoparići bili gosti. Nezvanično, braća su bila pijana.

- Nasrnuli su na P. M., koji u ovom lokalu radi na održavanju grijanja i čišćenju. Udarali su ga nogama i rukama, a nakon iživljavanja strpali su ga u gepek automobila. On nije uspio da im se odupre. Nakon vožnje izbacili su ga ispred iste kafane - ispričao je izvor blizak istrazi.

Nesrećni muškarac je zadobio lakše povrede. Policija je brzo nakon prijave identifikovala i uhapsila nasilnike.

- M. S. i S. S. sumnjičimo da su povrijedili P. M., a teretimo ih za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje - naveli su u Policijskoj upravi Bijeljina i dodali da su o slučaju obavijestili i Okružno tužilaštvo. Lokal “Južni vetar” otvoren je prije desetak dana, a nazvan je najvjerovatnije po popularnom srpskom filmu. Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa vlasnikom ove kafane. Ni P. M. se juče nije javljao na naše telefonske pozive.

Sličan slučaj desio se i u martu 2018. u Doboju, kada su Eldin Sprečak Ahmetović (23) iz Tešnja, njegov brat E. S. A. i Dobojlije D. P., D. M. i Z. M. pretukli, mučili i opljačkali poznanika Osmana I. (30) iz Tešnja u Prisadama kod Doboja. Oni su zbog ovog slučaja krajem prošle godine osuđeni na ukupno deset godina zatvora u Okružnom sudu u Doboju. Ahmetović je dobio šest godina, dok su D. M. i Z. M. osuđeni na po godinu i po zatvora, a D. P. na godinu. Ahmetović je osuđen zbog razbojništva, dok je Dobojlijama na teret stavljeno zlostavljanje, mučenje te neljudsko i ponižavajuće postupanje. Ahmetovićev brat nije bio obuhvaćen ovom presudom jer je u trenutku izvršenja ovog djela bio mlađi od 18 godina.

Prema navodima presude, Ahmetović i njegov brat E. S. A. tada su se zajedno sa Osmanom I., D. M., Z. M. i D. P. u automobilu dovezli u Prisade kod Doboja i tu su svi izašli iz auta. Četvorka, koja je bila pijana i drogirana, okružila je Osmana. I. D. M. mu je naredio da skine patike, što je ovaj i uradio, te počeo bos da bježi. Nasilnici su sjeli u automobil, kojim su ga udarili i slomili mu butnu kost, ogulili lakat i uvo. Ahmetović, D. M., Z. M. i D. P. su ga tako povrijeđenog ubacili u gepek. Vratili su se na mjesto gdje je skinuo patike i izbacili ga. Ahmetović ga je udario teškim predmetom u potiljak, a zatim mu ukrao pet KM i telefon. Nasilnici su potom

Miran i povučen

Većina mještana Obudovca kaže da nije ništa čula o napadu.

- P. M. je miran i povučen i nikada nije pravio probleme. Ne znam šta bi mogao biti povod ovog napada, on se nikada nije nikome zamjerio. Nije bio oženjen i ranije je radio za dnevnice - rekao je mještanin Obudovca koji nije želio da mu objavimo ime.

pobjegli u Osmanovom automobilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana