Braća iz Dervente pljačkala crkve i kafiće

N. B.
Braća iz Dervente pljačkala crkve i kafiće

Derventa - Braća Adrian (26) i Aleksandar (24) Skenderovski iz Dervente ispitani su zbog sumnje da su opljačkali katoličku, provalili u pravoslavnu crkvu i četiri kafića na području Dervente, saznaje "Glas Srpske".

Oni su osumnjičeni da su u prethodna tri mjeseca krali novac i razne stvari iz pomenutih objekata. Terete ih da su provalili u srpsku pravoslavnu crkvu Vozdviženje Časnog krsta u Agićima, iz koje nisu ništa ukrali, ali su oštetili vrata. Iz katoličke crkve u Bijelom Brdu ukrali su veću količinu novca.

- Iz kafića "3P", "Bjanko", "Lovac" i "Brada" odnijeli su sve što ima bilo kakvu vrijednost. Ukrali su novac, hranu, piće, deterdžente i druga hemijska sredstva za čišćenje te pumpu za vodu iz jednog od lokala. Najvjerovatnije su sve to namjeravali da preprodaju - rekao je izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da je stariji od braće Adrian iz kafića "3P" ukrao 2.000 KM, a u jednoj od provala snimile su ga video-kamere u kafiću.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su ove slučajeve rasvijetlili u akciji "Brader".

- Osumnjičene teretimo za šest krađa na području Dervente. Kod njih smo pronašli i predmete koji najvjerovatnije potiču iz ovih krivičnih djela - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Dodali su da sumnjaju da su braća umiješana i u teške krađe na području Srpca, Prnjavora i Banjaluke.

I Adrian i Aleksandar su od ranije poznati policiji po krađama i teškim krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana