Boksera koji je pretukao novinara udaljuju s posla

nezavisne.com

Banjaluka - Marko Čolić Roda (31), bokser iz Banjaluke, koji je pritvoren zbog pokušaja ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (36), biće udaljen s posla vozača u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Čolić je u Zavodu zaposlen od 5. avgusta 2010. godine, s tim što je na neodređeno primljen od 5. jula 2012. godine.

“U skladu sa Zakonom o radu, radnik se u slučajevima određivanja pritvora  udaljuje s rada, od prvog dana pritvora pa sve dok pritvor traje, o čemu poslodavac donosi odgovarajuće rješenje”, rekli su za “Nezavisne” iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Kako su dodali, svi postupci Zavoda, a u vezi s ovim radnikom, biće usklađeni s pozitivnim zakonskim propisima, opštim aktima Zavoda i postupanjima pravosudnih institucija.

Čolić je osumnjičen da je, s najmanje još jednim saučesnikom, teleskopskim palicama, 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje, gotovo na kućnom pragu, premlatio Kovačevića, oca dvoje maloljetne djece.

Policija traga za najmanje još jednim napadačem, te istražuje motive napada, koji je i te kako uznemirio Kovačevićeve kolege, koje očekuju da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana