Бизнисмен из Бихаћа тајно снимао секс и качио на интернет

Небојша Томашевић
Бизнисмен из Бихаћа тајно снимао секс и качио на интернет

Бихаћ - Бизнисмен Сабахудин Б. (50) из Бихаћа осумњичен је да је тајно снимао сексуалне односе са млађим женама и те снимке постављао на интернет странице са порнографским садржајем, сазнаје “Глас Српске”.

Њега је за ово дјело тужилаштву Унско-санског кантона пријавила једна од жртава која се налази на снимку, па је покренута истрага. Према незваничним информацијама Сабахудин је захваљујући новцу који има врбовао углавном млађе дјевојке с којима је имао сексуалне односе и тајно их снимао. Те снимке је затим постављао на интернет странице с аматерским порнографским садржајем.

Цијели случај је, како сазнајемо, откривен када је супруг једне од Сабахудинових љубавница пронашао спорни снимак. Убрзо је и друга његова жртва сазнала за то од пријатеља који је наишао на њен “спорни снимак”.

- Жена је доживјела прави шок када јој је речено да се на једној од порнографских интернет страница налази њен видео. Одмах је посјетила страницу и увјерила се да су она и Сабахудин на снимку. Није ни слутила да јој овако нешто може учинити. Пронашла је најмање три експлицитна видео-снимка на којима се налази, али и снимке других дјевојака с подручја УСК-а које познаје - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, на спорним снимцима су лажна имена дјевојака, али је утврђено да је ријеч о особама с којима је Сабахудин имао сексуалне односе.

- Не зна се да ли је то радио јер тако жели из неког ината или освете или је “спорне снимке” продавао тим интернет страницама. То треба да буде утврђено истрагом - казао је овај извор.

Према његовим ријечима, Сабахудин Б. је секс с дјевојкама снимао на разним мјестима.

- Он се виђао са више дјевојака са којима је имао односе по хотелима, али и у аутомобилу. Вјерујмо да је и те снимке начинио без знања и дозволе и са скривеном камером - казао је наш извор.

Адвокат Анел Куртовић, који заступа жену која је случај пријавила тужилаштву, истиче да би истражни ограни овоме требало озбиљније да приступе.

- Због осјетљивости случаја не смијем да наводим детаље, али морам истаћи да моја клијенткиња није знала да је снимана, као ни остале дјевојке. Овим је учињена огромна штета тим женама - казао је Куртовић.

Истакао је да би тужилаштво ово требало што прије да ријеши и прибави доказе те починиоца казни.

У Тужилаштву УСК-а потврдили су јуче да су примили кривичну пријаву једне дјевојке због сумње да је неовлашћено снимана.

- Пријаву је путем и-мејла поднио адвокат из Сарајева који заступа оштећену дјевојку, али уз њу није доставио попратну документацију. У току је анализа навода из пријаве. Пуномоћник оштећене сматра да се у овом случају ради о неовлашћеном оптичком снимању - рекли су у тужилаштву.

Додали су да о овом случају не могу да откривају детаље због заштите жртве, а и чињенице да је у току поступак с циљем утврђивања свих чињеница.

Казне

Према Кривичном закону Федерације БиХ за неовлашћено оптичко снимање предвиђена је новчана или казна до три године затвора. Закон предвиђа оштрије мјере ако су та дјела учиниле службене особе или се на снимцима налазе дјеца и малољетници.

У случају да су неовлашћене снимке начиниле службене особе предвиђена је казна од шест мјесеци до пет година затвора. Закон каже да ће особа која сними малољетне особе или дијете ради израде фотографија или другог порнографског садржаја бити кажњена са од једне до пет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана