Бизарна несрећа код Бањалуке: Крава старца омотала ужетом па га усмртила

Н. Б.
Бизарна несрећа код Бањалуке: Крава старца омотала ужетом па га усмртила

Бањалука - Алекса Ристић (71) умро је када га је крава коју је водио омотала ужетом и оборила на тло, након чега је старац разбио главу о камен у близини његове породичне куће у Крупи на Врбасу код Бањалуке.

Несрећни старац је у сриједу ујутро отишао до штале са намјером да краву одведе на сјемењење. Извео је животињу на макадамски пут, али је напољу почела јака киша, па је Ристић раширио кишобран. Претпоставља се да је то препало краву, која је почела да скаче и трчи укруг.

Није успио да је смири, а животиња му је, вртећи се око њега, омотала конопац око тијела и врата. Пао је на земљу и главом ударио о камен, који му је разбио сљепоочницу. Животиња је побјегла, а тијело старца је понашао комшија неколико часова након несреће.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да се десила ова бизарна несрећа.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста уз присуство дежурног мртвозорника, који је констатовао да на тијелу А. Р. нема елемената кривичног дјела - рекли су у полицији.

Настрадали Ристић иза себе је оставио супругу, кћерку, сина и двоје унучади. Био је у пензији, а раније је  радио као путар у предузећу "Козарапутеви". Сестра покојника Велинка Станетић каже да је њен брат био виталан и здрав, иако у поодмаклим годинама.

- Био је добар и вриједан човјек. Ово је четврта трагедија која је задесила нашу породицу у неколико година. Умрли су ми мајка, син и муж, а сад и брат - испричала је она кроз сузе.

У засеоку Ристићи јуче је владао мук и невјерица.

- Страшно је ово шта се догодило Алекси, који је био узоран домаћин. Крава је и раније бјежала и била је немирна. Након несреће побјегла је и до сада се није вратила - рекао је један од комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана