Бивши супружници из Приједора утјеривали дугове

Невена Бунић, Снежана Тасић
Бивши супружници из Приједора утјеривали дугове

Приједор, Брчко - Горан Кнежевић (44), његова бивша супруга Сања Кнежевић (38) из Приједора и Томислав Мастикоса (42) из Брчког ухапшени су због зеленаштва на подручју Приједора, сазнаје "Глас Српске".

Тројка је јуче лишена слободе у акцији "Лоан", коју су спровеле Полицијска управа Приједор и полиција Брчко дистрикта.

Ухапшени су осумњичени да су дужи период посуђивали новац грађанима, а потом уз високе камате "наплаћивали" дугове. Незванично, зеленаши су пријетили батинама уколико им дужници на вријеме не би вратили далеко већу суму од посуђене.

Кнежевић је означен као организатор зеленаштава, а сумња се да је овај тројац за неколико стотина хиљада марака оштетио десетине Приједорчана.

Поводом ове акције јуче је организована конференција за новинаре у Полицијској управи Приједор. Начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Горан Микановић изјавио је, наводећи иницијале осумњичених, да је хапшењу претходила петомјесечна истрага.

- Имамо информације да су се ухапшени и дуже бавили овим незаконитим радњама. Послије испитивања приведених и детаљне истраге утврдићемо колико је тачно грађана оштећено, као и за коју суму. Накнадно ћемо имати информације да ли међу оштећенима има и представника предузећа или организација - казао је Микановић.

Начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић изјавио је да су уз сагласност тужиоца Окружног тужилаштва Приједор, и по наредби приједорског Основног суда, претресене куће осумњичених.

- Велики број грађана је преварен на овај начин, али ми позивамо све оштећене Приједорчане да то пријаве полицији, јер зеленаштво грађани ријетко или никако не пријављују. Стваран број оштећених је можда и већи од оног којим ми сада располажемо - рекао је Иванић.

Кнежевић је од раније познат органима гоњења. Прије четири мјесеца полиција је у његовом стану открила велику количину оружја, који су претресли након што је пријетио једној особи. Како незванично сазнајемо, Горан је тада пријетио бившој супрузи Сањи. Пронађена су и привремено одузета три пиштоља, једна аутоматска пушка, 510 метака различитог калибра, двије ручне бомбе и један ракетни бацач зоља, саопштили су тада из ПУ Приједор. Због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја Кнежевићу је у  новембру одређен притвор од 30 дана. Према незваничним информацијама, одраније је познат и по насилничком понашању.

У кафани упао у замку

Према незваничним информацијама, Горан Кнежевић је ухапшен у једном од најпопуларнијих кафића у центру Приједора. Он је упао је у замку када је дошао у локал, гдје га је чекао један од дужника, који је наводно хтио да му врати новац.

- Таман када су почели причати о враћању новца, у том тренутку су упали полицајци, који су ухапсили Кнежевића, а приликом претреса код њега је нађено неколико хиљада марака - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана